Mergi la conţinutul principal

S-a dat startul reparațiilor pe străzile municipiului, după avariile la rețeaua de apă-canal din timpul iernii

• sunt aproape 200 de intervenții necesare, iar refacerea carosabilului afectat intră în sarcina SC Euro Building SRL, în baza unui contract de peste 5 milioane de lei, valabil 24 de luni, încheiat cu CUP ”Dunărea” • plata se face la suprafața de asfalt turnat • vor fi executate aproape 200 de lucrări de refacere ale străzilor în zona centrală a orașului, în Chercea, Islaz, Vidin, Brăilița și Lacu Dulce, urmare a lucrărilor de intervenție la rețelele de apă și de canalizare executate în perioada iernii

 

Echipele SC Euro Building SRL Brăila acționează, în prezent, în tot municipiul, cu precădere în zona centrală, dar și în alte câteva cartiere, pentru repararea străzilor unde au fost executate, astă-iarnă, intervenții la rețelele de apă și de canalizare.

În situația apariției unor avarii la rețelele de alimentare cu apă şi canalizare, CUP Dunărea Brăila are obligația de a interveni în regim de urgență pentru rezolvarea acestora. Acest lucru impune, de cele mai multe ori, spargerea străzilor, a trotuarelor sau a spațiilor verzi. Ulterior efectuării reparațiilor, respectiv după umplerea gropilor cu balast compactat, lucrarea este predată societății câștigătoare a licitației, care are obligația de a reface zona stradală afectată”, ne-au precizat, într-un comunicat, reprezentanții Companiei de Utilități Publice (CUP) Dunărea Brăila.

CUP Dunărea Brăila a scos la licitaţie, în anul 2023, un contract pentru executarea lucrărilor de refacere a străzilor, pentru toate zonele unde societatea execută lucrări de intervenție la rețelele de apă și de canalizare. În urma licitației organizate, câștigătoare a fost desemnată SC Euro Building SRL, iar contractul este valabil timp de 24 de luni. Valoarea totală estimată a contractului este de 5.118.038,37 lei, fără TVA, iar plata se face la suprafața de asfalt turnat de executantul lucrărilor.

Contractul încheiat de Compania de Utilități Publice (CUP) Dunărea Brăila cu SC Euro Building SRL a fost semnat în luna octombrie 2023, astfel că se află în derulare.

Potrivit companiei de apă-canal, în perioada octombrie - decembrie 2023, în cadrul contractului menționat mai sus, au fost executate următoarele lucrări de reparații, de către SC Euro Building SRL: 112 lucrări de refacere carosabil, 16 lucrări de refacere trotuare și două lucrări de refacere capac cămine. De asemenea, în această perioadă, în județul Brăila au fost executate alte cinci lucrări de reparații (refacere asfalt).

După sezonul rece, odată cu încălzirea vremii, echipele de lucru ale Euro Building au ieșit din nou pe teren. „În perioada imediat următoare, urmare a lucrărilor de intervenție la rețelele de apă și de canalizare, executate de CUP Dunărea Brăila în perioada de iarnă, se vor executa, de către SC Euro Building SRL, 177 lucrări de refacere a străzilor, în următoarele zone: 97 în zona centrală, 19 în zona cartierelor Vidin - Brăilița, 57 în zona Chercea - Islaz și patru în zona Lacu Dulce”, a mai precizat sursa citată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro