Mergi la conţinutul principal

S-a dat startul înscrierilor la concursul de directori! 140 posturi vacante în școlile brăilene

* la această sesiune a examenului sunt disponibile 97 posturi de directori și 43 posturi de directori adjuncți în 97 de unități de învățământ din municipiu și județ * înscrierile se fac până pe 26 septembrie * proba scrisă va avea loc pe 15 octombrie

 

Ieri, 15 septembrie, s-a lansat oficial concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Până pe 26 septembrie, profesorii care doresc să ocupe funcții de conducere în școli se pot înscrie la examen, Ministerul Educației punând la dispoziție și o platformă specială: www.concursdirectori.edu.ro. Astfel, doritorii trebuie să intre pe acest site, să își creeze un cont și să se înscrie în concurs, atașând și actele necesare dosarului.

Potrivit site-ului Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila, în județul nostru sunt vacante 140 de posturi în cele 97 de unități de învățământ, mai exact 

97 posturi pentru directori și 43 de posturi pentru directori adjuncți.

După încheierea perioadei de înscriere, tot prin intermediul platformei www.concursdirectori.edu.ro, conform calendarului concursului, dosarele candidaților vor fi evaluate în perioada 27-29 septembrie de către comisia formată la nivel județean, iar profesorii vor afla dacă s-au calificat să participe mai departe la probe. Aceștia vor afla rezultatele până pe 7 octombrie. Desfășurarea probei scrise va avea loc în format fizic vineri, 15 octombrie 2021. Rezultatele finale la această probă vor fi afișate în data de 20 octombrie, urmând ca interviurile să se desfășoare în perioada 15 noiembrie - 8 decembrie 2021. Candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 la fiecare probă (proba scrisă și proba de interviu) pentru a putea promova concursul. Pe posturile unde există concurență, câștigător este declarat candidatul cu cea mai mare medie.

Rezultatele finale ale concursului vor fi validate în data de 17 decembrie, urmând ca numirile în funcție să aibă loc începând cu 10 ianuarie 2022, adică debutul semestrului al doilea al anului școlar 2021-2022.

 

91%, promovabilitatea la concursul de directori din 2016

Acum cinci ani, în toamna lui 2016, atunci când Ministerul Educației a organizat ultima oară examen național pentru funcțiile de directori, la Brăila au fost scoase la concurs 158 de posturi pentru 108 unități de învățământ, 108 posturi de director și 50 de adjunct. Din totalul posturilor vacante doar 100 au fost ocupate în urma concursului, pentru restul funcțiilor rămase libere fiind numiți directori prin detașare în interesul învățământului. În ceea ce privește probele concursului, promovabilitatea a fost atunci de 91,24%.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro