Mergi la conţinutul principal

S-a dat startul înscrierilor la clasa pregătitoare! Peste 2.300 locuri în școlile brăilene

* în municipiu, cele mai multe locuri la clasa pregătitoare sunt la Școala Gimnazială ”Fănuș Neagu” – cinci clase, urmată de Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” și Școala Gimnazială ”Mihu Dragomir” – fiecare cu câte patru clase

 

Luni, 11 aprilie, au început înscrierile la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2022 - 2023. Prima etapă de înscrieri este deschisă până pe 10 mai, iar părinții pot afla detalii despre circumscripțiile școlare și planul de școlarizare, adică numărul de clase pregătitoare alocate pentru fiecare unitate de învățământ, pe site-ul Inspectoratului școlar Județean Brăila.

Pentru anul școlar viitor, la pregătitoare sunt disponibile peste 2.300 locuri la cele 96 de școli din municipiu și județ. În municipiu, cele mai multe locuri sunt la Școala Gimnazială ”Fănuș Neagu” – cinci clase, cu una mai mult față de anul trecut. Câte patru clase sunt la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” și Școala Gimnazială ”Mihu Dragomir” (anul trecut trei clase), iar câte trei clase de pregătitoare sunt la Școala Gimnazială ”Al. I. Cuza” și Școala Gimnazială ”Ion Creangă”.

În învățământul primar trebuie înscriși toți copiii care împlinesc vârsta de șase ani până la data de 31 august 2022, inclusiv. Părinții ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de șase ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie, inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

Cererile-tip de înscriere pot fi completate de către părinți fie online, fie la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor. Pe 27 mai vor fi afișate rezultatele și numărul de locuri rămase libere.

A doua etapă de înscrieri la clasa pregătitoare va începe în data de 30 mai.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro