Sărbătoarea singurătăţii | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Sărbătoarea singurătăţii

De la începutul lunii octombrie, o ţinem într-o continuă aşa-zisă sărbătoare pe reţelele de socializare şi, fie că este vorba despre Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, de Ziua Educaţiei, Ziua Cafelei, Ziua Zâmbetului, Ziua Animalelor sau alte astfel de zile, căutăm tot felul de ocazii ca să ieşim din încorsetarea cotidianului şi să evadăm într-un cadru virtual de relaţionare. Căutăm o punte către părinţii pierduţi în amintire, către bătrânii abandonaţi prin spitale sau rostogolim bulgărele uitării până la uitarea de sine.

Într-o societate în care scara valorilor s-a răsturnat, vorbim despre Educaţie ca despre o întâmplare, ca despre o sămânţă aruncată la răscruce de drumuri şi călcată de buldozerele realităţii. Pe 5 octombrie, în peste 200 de ţări s-a sărbătorit Ziua Educaţiei. O zi de sărbătoare după ce, în 1994, în data de 5 octombrie, UNESCO a stabilit această zi pentru a atrage atenţia anumitor guverne asupra condiţiilor precare de muncă în care unele cadre didactice îşi desfăşoară activitatea, cât şi asupra salariilor mici ale acestora. Între timp, prea multe nu s-au schimbat. Poate doar rata abandonului şcolar a fost cea care a crescut de la un an la altul, sărăcia fiind principalul motiv pentru care copiii români renunţă la studii sau pentru care părinţii lor îi retrag de la şcoală. Într-o ţară în care noi sărbătorim Ziua Educaţiei, sau Ziua Internaţională a Vârstnicilor, peste jumătate dintre copiii sau bătrânii români trăiesc în sărăcie. Între timp, în aceeaşi Românie, 60 de magistraţi cică ar avea o pensie lunară mai mare de 1 miliard de lei vechi pe lună. Cel puţin aşa a afirmat ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

Şi tot la noi, sistemul de sănătate se prăbuşeşte văzând cu ochii, medicii fug spre spitalele occidentale, cadrele medicale pichetează Ministerul Sănătăţii şi ameninţă cu tot felul greve, în timp ce imunizarea copiilor stă încă la mâna hazardului.

Am devenit o ţară fără căpătâi şi un popor care merge cu turma la vot! Dar “ne dăm” pe reţelele de socializare! Dar sărbătorim Ziua Cafelei, Ziua Zâmbetului sau a Îmbrăţişărilor...

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro