Mergi la conţinutul principal

Să nu uităm să „ievaluăm” PSD-ALDE-UDMR şi CCR

Fostul procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a câştigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului procesul împotriva statului român. CEDO a constatat că, prin decizia de demitere a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, acesteia i s-a încălcat dreptul la liberă exprimare a unei opinii profesionale, precum şi dreptul la Justiţie, chiar de către Curtea Constituţională a României – două drepturi fundamentale ale omului. Potrivit deciziei CEDO, anunţată ieri, „reclamantei i s-a refuzat accesul la o instanţă pentru a contesta încetarea prematură a mandatului său de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ca urmare a opiniilor şi poziţiilor pe care le-a exprimat public în calitatea sa profesională în ceea ce priveşte reformele legislative care afectează sistemul judiciar. Reclamanta şi-a folosit puterea legală pentru a începe investigaţiile privind suspiciunile de infracţiuni de corupţie comise de membrii Guvernului în legătură cu legislaţia extrem de contestată şi pentru a informa publicul despre aceste investigaţii”. Decizia Curţii Europene pentru Drepturile Omului a fost luată cu unanimitate de voturi!

Această decizie ar trebui să ne aducă aminte că, până nici acum un an de zile, România era condusă de o gaşcă de penali care declanşaseră un atac fără precedent nu doar împotriva şefului DNA sau a Justiţiei în general, ci chiar împotriva României. Pare că am uitat că nişte penali şi nişte infractori condamnaţi – la propriu – făceau legi în favoarea infractorilor şi condamnaţilor. Am uitat că, în urmă cu un an, PSD, ALDE şi UDMR erau pe cai mari şi călăreau fără jenă o ţară întreagă, îndreptând-o spre o direcţie nu doar împotriva legii, ci a bunului simt, nu doar împotriva Europei, ci împotriva poporului român. Am uitat de Tudorel Toader şi „ievaluarile” lui, am uitat de infractorul Dragnea, de alde Tăriceanu, Cătălin Rădulescu Mitralieră, Nicolicea, Şerban Niculae, Iordache şi toată gaşca aia care, cu excepţia primului, încă face legile în Parlamentul României. Am uitat de CCR şi de gaşca de acolo, condusă de Valer Dorneanu, şi care continuă să fie decidentul suprem al ţării.

Victoria fostului şef al DNA nu este doar una împotriva statului român şi a Curţii Constituţionale a (anti)României, este o victorie a normalităţii asupra unei puteri politice penale care a condus ţara. Este o victorie a bunului simt asupra tuturor celor care au dus acel atac susţinut împotriva Justiţiei, în frunte cu PSD-ALDE-UDMR, precum şi a tuturor celor care i-au susţinut. Toţi, de la presa de partid şi televiziunile condamnaţilor până la cei care au fost de acord cu „ievaluarea” lui Tudorel şi decizia CCR, de la cei care au aplaudat după ce Laura Codruţa Kovesi a fost îndepărtată din funcţie şi până la toţi cei care au susţinut acea triadă politică toxică, aflată la conducerea României timp de 3 ani. Este, în definitiv, o victorie a binelui împotriva răului.

În mod normal, după o astfel de decizie a CEDO, Tudorel Toader ar trebui să iasă la pensie şi să se retragă în munţi, iar cei 6 membri ai Curţii Constituţionale care au votat decizia de demitere a fostei şefe a DNA ar trebui să demisioneze în grup şi să dispară din lumea magistraţilor.

Nu, nu se va întâmpla nimic din toate acestea şi nu, nimeni nu-şi va cere scuze şi nimeni nu-şi va exprima vreun regret public faţă de situaţia în care au pus-o nu pe fosta şefă a DNA, ci pentru situaţia jenantă în care au pus o ţară întreagă. Nu va face nimeni asta, pentru că ţara de regulă nu iartă, dar uită.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro