Mergi la conţinutul principal

Să ne râdem!

Nu voi înțelege niciodată reacțiile exprimate prin emoticonul Ha-ha-ha la orice postare legată de victimele Covid-19. Și nu există în mediul online românesc știre sau postare despre Covid și despre efectele acestei pandemii care să nu trezească astfel de reacții – și deloc puține. De fapt, nu am cum să înțeleg, oricât m-aș strădui, o reacție de amuzament la o informație despre numărul de morți cauzat de Covid. Ce fel de om poți fi ca să ți se pară amuzant faptul că cineva a murit de Covid - sau de orice altceva?

Ieri au fost anunțate 574 de decese cauzate de Covid. Un record trist și sumbru al pandemiei. România a ajuns nu doar printre ultimele țări din lume în privința vaccinării, dar și prima din lume în privința numărului de morți cauzate de coronavirus.  Suntem campioni planetari la morți de Covid. „Să ne râdem! Desigur, morți inventați, morți inexistenți, morți de altceva”... Avem un număr record de oameni în stare gravă, în secțiile ATI. „Să ne râdem! Nu există așa ceva, secțiile ATI de fapt sunt goale – s-a dat pe feisbuc”. Se înregistrează record de infectări noi, ceea ce înseamnă că vor fi și mai mulți bolnavi în stare gravă, și mai mulți internați în ATI, dacă vor mai exista spații, și mai mulți morți. „Să ne râdem! Nu există Covid, e o răceală, avem sistem imunitar, ne apără el”. Vaccinul și  vaccinarea ar putea schimba, totuși, situația – din numărul de morți de Covid, peste 90% sunt nevaccinați. „Să ne râdem! Vaccinul omoară, nu Covid-ul!”. Totuși, mai bine de jumătate din populația planetei e deja vaccinată, iar restul nu a făcut-o încă pentru că, de fapt, nu are acces la vaccin. „Să ne râdem! Or să moară oricum toți vaccinații peste 2 ani”. Respectați măcar niște măsuri de prevenție. „Ni se ia libertatea, e dictatură medicală, fascism, comunism!”.

Organizația Mondială a Sănătății a trimis în România un expert, pentru a încerca să înțeleagă ce se întâmplă în România – o țară cu acces la toate vaccinurile, dar cu una dintre cele mai mici rate de vaccinare din lume. Un expert de top, cu 20 de ani de experiență în urgențe sanitare, vine să studieze problema. România a ajuns studiu de caz pentru lumea normală. „Să ne râdem!”. N-o să înțeleagă nimic dacă nu învață limba română, dacă nu-și face cont de feisbuc de România și dacă nu se uită toată ziua la televizor – la RTV și Antena 3 în special. Abia atunci ar putea să înțeleagă acest popor neînțeles de restul lumii.

„Să ne râdem!”. Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns. Pentru amuzamentul multora, sute de oameni mor în fiecare zi. Și chiar nu e nimic de râs în asta. De fapt, e cel mai tragic aspect al întregii pandemii. Ha-ha-ha-urile morții.

EDITORIALUL reprezintă strict opinia autorului

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro