Mergi la conţinutul principal

Să aşteptăm anul 2011. Sau 20.011

Un studiu cu măsurători ale imisiilor de pe amplasament - pe care să-l facă firma în cauză, transmiterea unor "măsuri fezabile" care să ducă la rezolvarea problemei până la finele anului "20.011" (aşa spune adresa, deşi îmi place să cred că s-a vrut a fi 2011) şi obţinerea unei autorizaţii de gospodărire a apelor reactualizată - la asta se rezumă efectele unei dezbateri care a durat, de fapt, toată vara. O abordare lejeră din partea autorităţii de mediu, în contrast puternic cu atitudinea de acum vreo lună-două. Rezolvă această adresă transmisă de Agenţia de Mediu Galaţi problema mirosurilor din oraşul Brăila? În niciun caz. Mai degrabă astupă un pic rahatul, peste care va cădea şi nişte zăpadă, că vine iarna, iar până la anul, când va da din nou căldura şi duhoarea va umple din nou oraşul mai e timp să se analizeze problema. Căci la asta se va rezuma totul. La o analiză, poate la încă o dezbatere publică şi în cel mai fericit caz la încă o adresă a autorităţii de mediu. Ne mai agităm două veri cel mult şi după aia 'om mai vedea ce-o mai fi.

În tot acest context, zău dacă-mi vine să mă supăr pe firma Complexul de Porci ori pe deţinătorii acesteia. E ca şi cum, aflat la volan, m-aş putea supăra pe pietonul care traversează aiurea strada prin faţa unui poliţist care doar îl apostrofează cu degetul, părinteşte - ca să dau un exemplu extrem de simplu. Pentru că, deşi par extrem de complicate, lucrurile stau cât se poate de banal: nu Complexul de Porci trebuie să rezolve problema, pentru că nu firma are o problemă. Autoritatea de mediu are de fapt o problemă, pe care în realitate nu vrea sau nu ştie să o rezolve şi care preferă să aştepte ziua de 31 decembrie 2011 (data până la care există derogarea din partea Comisiei Europene), poate-poate o face singur Complexul de Porci ceva până atunci. Nu de alta, dar până în 2011 există posibilitatea să se mai schimbe cel puţin o dată directorul Agenţiei de Mediu, ba chiar şi Guvernul plus preşedintele, aşa că ce rost are atâta agitaţie pentru un orizont aşa de îndepărtat?! De parcă o să mai ţină cineva minte peste doi ani cine era director la Agenţia de Mediu gălăţeană în 2009! Plus că, până vara viitoare, nici de mirosul de bălegar nu o să-şi mai amintească prea mulţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro