Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rusia ameninta ca va lua masuri economice impotriva Belarusului

Rusia a amenintat, simbata, ca va lua masuri impotriva Belarusului in cazul in care autoritatile de la Minsk insista in continuare asupra impunerii unei taxe pentru tranzitarea teritoriului belarus de catre petrolul rusesc exportat catre Europa, relateaza AFP.
"Scenariul poate evolua catre o solutie pasnica daca reusim sa ne convingem partenerii ca o astfel de taxa nu are nici un motiv sa existe", a declarat ministrul adjunct pentru Dezvoltare Economica si Comert, Andrei Saronov, citat de agentiile de presa ruse.
"In caz contrar, vom fi obligati sa gasim masurile adecvate in privinta relatiilor noastre comerciale, care sa-i oblige pe partenerii nostri belarusi sa se gindeasca serios la situatia in care au pus Rusia si companiile ruse care au contracte de livrare pentru petrol in Europa", a adaugat el, dupa o intilnire cu ambasadorul Belarusului la Moscova.
"Cum Belarusul nu vinde petrol, vom analiza alte tipuri de produse pe care le exporta", a declarat Saronov , subliniind ca Rusia este "un mare importator de produse din Belarus", iar "cele doua economii sint foarte interdependente".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii