Mergi la conţinutul principal
Moaștele Sf. Vasile cel Mare, aduse pentru a binecuvânta noul an

Rugă și filantropie în prima zi a lui 2023

• în prima zi a anului, ierarhul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie și s-a rugat pentru credincioșii din Brăila și din Galați • cu acest prilej, din patrimoniul sacru al Reședinței Arhiepiscopale, a fost adusă spre închinare racla cu o părticică din sfintele moaște ale Sf. Vasile cel Mare • în aceeași zi, ÎPS Arhiepiscop le-a oferit daruri fetelor din Centrul de Plasament înființat în cadrul Arhiepiscopiei

 

Rugă și filantropie în prima zi a noului an 2023, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești în Patriarhia Română”.

„În prima zi a anului 2023, la praznicul Tăierii-împrejur cea după Trup a Domnului și la pomenirea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală, împreună cu un sobor de preoți și diaconi și în prezența credincioșilor. Cu acest prilej, din patrimoniul sacru al Reședinței Arhiepiscopale a Dunării de Jos a fost adusă spre închinare racla cu o părticică din sfintele moaște ale marelui Vasile, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei”, a precizat părintele Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.

Toți cei prezenți, inclusiv pelerini sosiți din Brăila, s-au putut închina moaștelor Sf. Vasile cel Mare, ocrotitorul orfanilor.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop le-a vorbit credincioșilor despre însemnătatea celor trei mari momente duhovnicești sărbătorite, în fiecare an, la data de 1 ianuarie și anume: praznicul împărătesc al „Tăierii împrejur“ a Pruncului născut în ieslea Betleemului, ziua Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei și începutul Noului An. Totodată, ierarhul s-a rugat pentru binele și sănătatea credincioșilor Eparhiei.

Imediat după Sfânta Liturghie, Părintele Arhiepiscop a mers la Așezământul Social-Filantropic „Sfântul Vasile cel Mare” pentru a le oferi daruri copiilor și tinerilor aflați în grija acestei instituții de ocrotire. Ierarhul a săvârșit o slujbă de mulțumire în capela așezământului social și a rostit un cuvânt de învățătură, vorbindu-le copiilor despre importanța rugăciunii, a educării tinerilor și a filantropiei creștine. În continuare, copiii și tinerii i-au sorcovit pe cei prezenți și au fost răsplătiți cu daruri. Iar la final, ierarhul Dunării de Jos a binecuvântat agapa frățească pregătită pentru copiii așezământului social.

La ora actuală, în Centrul de Plasament Rezidențial al Așezământul Filantropic „Sfântul Vasile cel Mare“, înființat în perioada interbelică - reînființat în anul 2000, în urma demersurilor întreprinse de ÎPS Casian - sunt îngrijite 27 de tinere provenite din familii defavorizate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro