Mergi la conţinutul principal

Romania va pierde in acest an fonduri SAPARD de aproape 100 milioane euro

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) estimeaza ca va pierde, in acest an, fonduri SAPARD de aproape 100 de milioane de euro, in principal din cauza rezilierii unor contracte, a declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX, directorul general al Agentiei, Laszlo Klarik.
"Pierderile s-ar putea apropia de 100 de milioane de euro in acest an, iar pentru 2008 sint estimate sume foarte mici. In principal, pierderile sint provocate de faptul ca cei care contracteaza proiecte reziliaza acordurile sau nu respecta anumite termene. Alte motive sint efectuarea unor studii in cadrul proiectului care nu-si dovedesc ulterior fezabilitatea sau realizarea unor greseli in efectuarea proiectului", a afirmat Klarik.
El a mentionat ca finalizarea proiectelor este ingreunata de lipsa unei prefinantari.
Klarik a spus, intr-o conferinta de presa, ca pina in prezent s-au pierdut fonduri SAPARD de 17 milioane de euro, in urma rezilierii unor contracte, cele mai multe la solicitarea Agentiei.
APDRP, administratorul fondurilor SAPARD in Romania, trebuie sa efectueze, pina in luna noiembrie a anului 2008, plati de circa 760 de milioane de euro catre firmele care au depus proiecte pentru obtinerea de finantare.
Agentia a realizat pina la finele lunii martie plati de 744 de milioane de euro, reprezentind circa jumatate din totalul sumelor angajate, de 1,51 miliarde euro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu