Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Romania va pierde in acest an fonduri SAPARD de aproape 100 milioane euro

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) estimeaza ca va pierde, in acest an, fonduri SAPARD de aproape 100 de milioane de euro, in principal din cauza rezilierii unor contracte, a declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX, directorul general al Agentiei, Laszlo Klarik.
"Pierderile s-ar putea apropia de 100 de milioane de euro in acest an, iar pentru 2008 sint estimate sume foarte mici. In principal, pierderile sint provocate de faptul ca cei care contracteaza proiecte reziliaza acordurile sau nu respecta anumite termene. Alte motive sint efectuarea unor studii in cadrul proiectului care nu-si dovedesc ulterior fezabilitatea sau realizarea unor greseli in efectuarea proiectului", a afirmat Klarik.
El a mentionat ca finalizarea proiectelor este ingreunata de lipsa unei prefinantari.
Klarik a spus, intr-o conferinta de presa, ca pina in prezent s-au pierdut fonduri SAPARD de 17 milioane de euro, in urma rezilierii unor contracte, cele mai multe la solicitarea Agentiei.
APDRP, administratorul fondurilor SAPARD in Romania, trebuie sa efectueze, pina in luna noiembrie a anului 2008, plati de circa 760 de milioane de euro catre firmele care au depus proiecte pentru obtinerea de finantare.
Agentia a realizat pina la finele lunii martie plati de 744 de milioane de euro, reprezentind circa jumatate din totalul sumelor angajate, de 1,51 miliarde euro.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii