Exceptând huliganii şi dezastrul pe care l-au lăsat în urmă, exceptând propagandiştii care nu mai contenesc să dea conotaţii din cele mai surprinzătoare şi abjecte, în Piaţa Universităţii, precum şi în alte oraşe din ţară, au ajuns şi oameni care înţeleg că este cu neputinţă să se mai continue aşa. Protestatarii autentici doresc o normalizare a României în pofida greutăţilor deloc facile prin care trece.
De acum încolo, protestele vor deveni obişnuite în România, precedentul a fost creat. Consecinţele vor fi greu de calculat. Deja se şi produc şi pot deveni devastatoare. O singură politică mai are sorţi de izbândă în această ţară - decizia fundamentală prin care fiecare individ să afirme ceea ce este şi ceea ce vrea să fie. Or, în cazul ăsta, nu există decât două alternative: sunt monopolist sau sunt pluralist. Societate liberală, deschisă spre pluralitate, bazată pe lege sau societate monopolistă, de "stat", bazată pe ideologie şi luptă de clasă? Pluralismul determină democraţia, iar democraţia presupune să-i schimbi pe cei de la putere prin vot. Monopolismul... spuneţi dumneavoastră ce presupune!
Dacă falimentul economic este usturător, cel moral este cel din urmă. Mai mult de atât nu se poate. Instinctul democratic ne spune să căutăm soluţii care să excludă violenţa. Instinctul primar ne îndeamnă să ne răzbunăm şi atât.