Mergi la conţinutul principal

România este un stat mafiot

Zilele trecute, Liviu Dragnea a recunoscut public faptul că România este un stat mafiot. Cu o nanşalanţă dezarmantă, după ce a încercat să se victimizeze în timpul unei emisiuni difuzate la un post de televiziune de partid, spunând că în luna aprilie 2017 s-a încercat asasinarea sa de către patru străini care au fost cazaţi la hotel timp de trei săptămâni şi, doar printr-o minune a scăpat cu viaţă, liderul PSD a subliniat că “suntem într-un stat parţial mafiot”.

“Statul paralel este o mafie”, a insistat Liviu Dragnea, încercând să arunce praf în ochii  românilor de bună-credinţă, care aşteptau răspunsuri la huliganismul şi reprimarea în forţă a protestului din 10 august 2018. Şi, de ce nu, aşteptau şi câteva demisii din partea celor vinovaţi sau implicaţi în gazarea a zeci de mii de români şi lovirea protestatarilor cu bastoanele în cap de către jandarmii plătiţi să îi apere...

În realitate însă, tătucul Dragnea nu a făcut altceva decât să arunce cu noroi în stânga şi în dreapta, afirmând lucruri grave atât pentru politica internă, cât şi pentru politica externă a României, încercând, încă o dată, să-şi scape pielea de tirul acuzaţiilor care îi sunt aduse. La drept vorbind, eu nu cred o iotă din toată povestea asta cu tentativa de asasinat. Cred însă că, încolţit din toate părţile şi trădat de o mare parte din membrii de partid care i-au fost alături şi care i-au cântat osanale, dar care s-au săturat de politica lui dictatorială, Liviu Dragnea o face acum pe nebunul, se dă lovit în aripă şi, în loc să ajungă la puşcărie, acolo unde îi este locul, joacă un teatru ieftin - vrea să meargă la ospiciu şi are nevoie de....medicamenteeee. 

Dacă în 2016, o mare parte a cetăţenilor acestei ţări l-au votat şi au crezut chiar că Liviu Dragnea, prin programul lui de guvernare, poate stopa căpuşarea economiei de aşa-zisele sisteme mafiote, că poate stopa mafia ţigărilor, mafia cerealelor, mafia supermarketurilor, mafia din vămi, mafia lemnului, a resurselor minerale, traficul de carne vie sau mafia care pune frâne construcţiei de autostrăzi, de şcoli sau de spitale etc., acum românii s-au convins că li s-a vândut pielea ursului din pădurea şi pasărea de pe gard.

Acţiunea brutală a Jandarmeriei române împotriva propriilor cetăţeni în seara zilei de 10 august i-a făcut pe oamenii care încă mai au conştiinţă în ţara asta să  îşi reevalueze scara de valori. Protestul diasporei şi al tuturor românilor i-a făcut să înţeleagă că guvernul Dăncilă, girat de Dragnea, reprezintă un pericol real pentru securitatea acestei ţări. Ce scuze poate găsi Dragnea pentru moartea unui protestatar sau pentru  operaţiunea violentă împotriva românilor, pentru răniţii care au ajuns la spital sau pentru cei care s-au căptuşit cu infecţii intraspitaliceşti după ce au fost răniţi de jandarmi? Cum poate justifica ministresa Carmen Dan violenţa forţelor de ordine?

Adevărul este că nimeni nu poate justifica nimic. Sfidând o ţară întreagă, Carmen Dan a fluturat în Parlament şi în faţa camerelor de filmat un raport ştiut doar de ea şi de şeful ei de partid şi a clasificat dosarul care ar fi trebuit să demonstreze cum, cine şi de ce a decis şi a pus în aplicare reprimarea în forţă a protestului din 10 august 2018. Românii trebuie să ştie cine au fost provocatorii care au comis actele de violenţă şi cine a încercat să manipuleze populaţia şi nimeni nu are dreptul de a clasifica un asemenea raport. 

În încercarea penibilă de a muşamaliza violenţa jandarmilor faţă de protestatarii paşnici din Piaţa Victoriei, guvernul lui Dragnea ne pune din nou căluşul în gură, refuză să răspundă la întrebări şi refuză să îşi dea demisia.

În România postdecembristă, în care au fost distruse fabrici, uzine, şcoli, unde s-a distrus economia şi s-a furat tot ce se putea fura de către toate guvernele aflate la Putere, instituţiile statului ascund în continuare informaţii şi se ascund după dosare clasificate. Avem în continuare secrete de stat şi informaţii despre care nu vom şti niciodată nimic, aşa după cum nu ştim încă adevărul despre vinovaţii şi ce s-a întâmplat în decembrie 1989. Şi totuşi, cine-a tras în noi, după 22? Că cine a vrut să-l asasineze pe Dragnea, ne-am lămurit...

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro