Mergi la conţinutul principal

România este o ţară europeană!

Joi, pe data de 9 mai 2019, Sibiul a fost inima Europei, iar evenimentele desfăşurate în România au captat atenţia întregii lumi. Pentru o zi, Sibiul a fost locul de întâlnire al celor mai puternici oameni din Europa, care au participat la summitul UE, preşedinţi, premieri şi lideri de la Bruxelles, care au anunţat din România calea pe care va merge Uniunea Europeană pentru viitorii cinci ani.

Pentru poporul român, ziua de 9 mai are o triplă semnificaţie. Pe lângă Ziua Independenţei, proclamată în 1877, românii sărbătoresc Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945, dar şi Ziua Europei.

De Ziua Europei, 27 de preşedinţi şi premieri au participat la un summit de maximă importanţă politică, organizat înaintea alegerilor euro-parlamentare, care  vor decide încotro vom merge cu toţii şi cum va fi reformat spaţiul comunitar, astfel încât cetăţenii Uniunii Europene să se bucure de siguranţă şi prosperitate.

Dincolo de summit-ul Popularilor Europeni şi de reuniunea informală a şefilor de state şi guverne UE sau de adoptarea Declaraţiei de la Sibiu, prin care se angajează să apere o singură Europă, să rămână uniţi, la bine şi la greu, să caute soluţii comune, să protejeze democraţia şi statul de drept, să respecte întotdeauna principiul echităţii şi să-şi protejeze cetăţenii, liderii europeni au fost plăcut impresionaţi de ospitalitatea şi entuziasmul oamenilor care i-au aşteptat în Piaţa Mare. Plăcut surprinşi de ropotul de  aplauze şi de scandările pro-europene cu care au fost întâmpinaţi de către cei prezenţi la eveniment, demnitarii UE s-au apropiat şi au dat mâna cu ei, au făcut fotografii şi s-au îmbrăţişat, atitudine atipică pentru o astfel de reuniune la cel mai înalt nivel. Mai mult decât atât, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a afirmat că s-a îndrăgostit de Sibiu, iar Europa s-a îndrăgostit, de asemenea, de oraş.

“Europa a venit, astăzi, la noi în România, iar România a dovedit că este o ţară profund europeană”, a declarat joi, la Sibiu, preşedintele Klaus Iohannis, care a dirijat întregul eveniment şi le-a vorbit liderilor europeni în patru limbi.

În timp ce liderii UE s-au reunit in Sibiu, într-un summit informal de o zi, pentru a discuta despre “locul Europei în lume”, dar şi pentru a pune bazele agendei blocului comunitar în următorii cinci ani, reprezentaţii guvernului şi ai partidelor ce formează coaliţia de guvernământ, PSD şi ALDE au bătut câmpii şi au împroşcat cu noroi o zi memorabilă pentru români. Dacă Viorica Dăncilă fugea de la Alba-Iulia la Cluj Napoca şi  se ascundea de protestatari, ieşind pe uşa din spate a instituţiilor în care încerca să se adăpostească, şeful acesteia Liviu Dragnea a organizat un miting PSD la Iaşi, la care au fost aduşi în autocare asistaţii social din comunele şi satele Modovei, oameni care habar nu aveau ce se întâmplă sau de ce se află acolo. Cel puţin asta am văzut la televizor! Pentru o gustare şi câţiva bănuţi, moldovenii lui Ştefan cel Mare au fost adunaţi de prin coclauri şi închişi între garduri, purtând lozinci pro-PSD şi pro-Dragnea, pe care nici măcar nu erau în stare să le silabisească. Dincolo de bariere, de garduri şi de cordonul jandarmilor, am văzut şi ieşeni care şi-au strigat păsurile şi nemulţumirile fără violenţe, respectând legea şi manifestând împotriva partidului de guvernământ. Despre aceştia, Dragnea a spus că sunt doar “câţiva derbedei”.

De altfel, în timp ce mii de oameni strigau “Hoţii!” şi “Ruşine!”, Liviu Dragnea, încolţit şi într-o stare fizică şi psihică vizibil răvăşită, părea că scapă din mână ultimul as şi a avut un discurs distructiv, cu atacuri directe la oponenţii săi politici.

“Au încercat să ne aresteze, să ne intimideze. Nu am de gând să renunţ, să dau înapoi. Mergem până la capăt cu aceste victorii. Vreau să fiţi mândri de ce am realizat în aceşti doi ani la guvernare. Am demonstrat că ştim, că putem şi că vrem...Suntem cel mai mare partid din România, de aceea unii derbedei umblă pe lângă scenă, sunt bine plătiţi. Noi guvernăm pentru români, creştem salariile, pensiile, aducem acasă medicii plecaţi, redăm demnitatea profesorilor, construim autostrăzile. Iohannis şi cei care latră pentru el au uitat că avem obligaţia să guvernăm, dată de popor şi Constituţie. Blochează România în numele unor interese străine, înseamnă că ţara e trădată. “

Un discurs jalnic, ca aproape toate acţiunile lui Liviu Dragnea din ultima vreme, care, încet, dar sigur, duc PSD-ul la vale, pe tobogan.

Pe data de 9 mai, zi istorică pentru România şi pentru întreaga Europă, PSD-ul lui Dragnea a încercat din nou să ne învrăjbească şi să împartă ţara în două; între petardele pe care a încercat să le arunce el la Iaşi, iar Viorica Dăncilă la Alba-Iulia şi Cluj şi summitul UE, de la Sibiu, care i-a adus pe liderii Europei în România. Românii adevăraţi ştiu însă să discearnă adevărul, iar acest lucru se va vedea, cu siguranţă, la alegerile europarlamentare din 26 mai. România este o ţară europeană!  

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro