Mergi la conţinutul principal

Revoltă împotriva naţionalizării Pilonului 2 de pensii

• PFP (Asociaţia Participanţilor în Fonduri de Pensii) îndeamnă salariaţii la protest şi acuză Guvernul că vrea să ia banii din fondurile Pilonului 2

 

Asociaţia Participanţilor în Fonduri de Pensii şi Fondurile de Investiţii (PFP) a emis un comunicat de presă, un veritabil îndemn la revoltă socială, prin care practic cheamă salariaţii să protesteze, duminică, 3 septembrie, acuzând Guvernul că vrea să ia banii din fondurile de pensii Pilon 2. „Situaţia este foarte simplă: fondurile de pensii Pilon 2 au bani, iar Guvernul doreşte să îi preia. Şi dacă măsurile radicale de tipul naţionalizării/desfiinţării nu au avut rezultat, Guvernul caută alte explicaţii pentru a justifica preluarea acestor bani sau măcar a unei părţi a lor”, se arată în comunicatul celor de la PFP.

Mai mult, asociaţia acuză Guvernul Tudose de un „analfabetism economic feroce”, susţinând că efectele negative nu vor întârzia să apară la nivelul economiei României. „Ce altă exprimare decât «analfabetism economic» putem folosi pentru a descrie folosirea cuvântului «randament» în relaţie cu un sistem de pensii care este în deficit cronic de ani de zile? (…) Este inimaginabilă folosirea cuvântului «randament» în relaţie cu un sistem care nu investeşte nimic din sumele alocate (astfel încât să se poată discuta despre un randament al investiţiei, precum Pilonul 2). Ne este imposibil să înţelegem cum prim-ministrul şi Guvernul său nu cunosc faptul că sistemul public din prezent nu este nimic mai mult decât o conductă prin care contribuţiile sociale plătite de salariaţii actuali se transferă către actualii pensionari sub formă de pensie. (...) În realitate, Guvernul nu este interest nici de binele viitorilor pensionari, nici de randamentul aşa-zis inferior al fondurilor de pensii tip Pilon 2. Altfel, am fi auzit discuţii despre modalităţile de îmbunătăţire a activităţii acestor fonduri, pentru a le ajuta să obţină randamente superioare. Ceea ce interesează Guvernul este un singur lucru: să facă rost de bani pentru a acoperi cheltuielile imense de personal şi cu pensiile la care s-a înhămat fără nici o analiză prealabilă”, se mai precizează în comunicat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro