Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Revenirea lui Stolojan creeaza controverse in rindul parlamentarilor braileni

Parlamentarii braileni au pareri diferite atit despre revenirea in viata politica a liberalului Theodor Stolojan, cit si despre sansele acestuia de a prelua sefia Guvernului la doi ani dupa alegerile parlamentare. Pe de o parte, opozitia sustine ca nu crede in reveniri spectaculoase si ca acest lucru nu denota decit ca PNL are o grava problema pe care ar trebui sa si-o rezolve cit mai repede. De cealalta parte, jumatatea democrata a Puterii sustine ca revenirea lui Stolojan si preluarea sefiei Guvernului ar fi cel mai bun lucru care i s-ar putea intimpla tarii noastre in aceste momente. In schimb, partea liberala a Puterii prefera sa joace undeva la mijloc, declarind ca Stolojan este un cistig pentru partid, dar ca Tariceanu a facut treaba foarte buna, context in care schimbarea sa din functia de premier nu s-ar justifica.
Astfel, senatorul PNL Dan Sabau ne-a declarat ca, desi nu poate fi contestat faptul ca Stolojan detine o cota foarte mare de popularitate in rindul liberalilor, nu vede de ce acesta l-ar inlocui pe Tariceanu. Senatorul liberal s-a aratat de parere ca Tariceanu a facut pina acum o treaba foarte buna si ca nimeni nu poate contesta asta: "Stolojan se plaseaza pe pozitii foarte bune in cadrul partidului. El este si aproape de pozitia presedintelui Basescu, pe care il si consiliaza. Se pare ca este si cel care doreste realizarea unui pol popular, care este de fapt o necesitate politica a Romaniei, ceruta si de UE. Asadar, reintoarcerea lui in viata politica este un lucru benefic pentru viata politica romaneasca. Cu toate acestea, sa nu uitam ca sub Guvernul Tariceanu Romania a depasit Bulgaria la capitolul pregatire pentru aderare. Asadar, realizarile acestuia sint destul de solide si mi-e greu sa spun daca Stolojan ar avea sanse sa preia sefia Guvernului, in aceste conditii".

"Ar fi un cistig pentru Romania daca Stolojan ar ajunge premier in aceste momente"

De o parere diferita se arata insa colegul acestuia de Alianta, deputatul PD Horia Vasioiu. Acesta a explicat ca, din punctul sau de vedere, Stolojan e un cistig pentru Alianta, dar mai ales pentru tara, daca va fi numit premier: "Stolojan este un om echilibrat, pe cuvintul caruia te poti baza. Stie ce are de facut, asa ca ar fi un cistig pentru Romania daca ar ajunge premier in aceste momente. Pacat ca s-a imbolnavit in urma cu doi ani si toate intelegerile care se facusera atunci nu au putut fi puse in practica. Sper ca lucrurile sa se reia acum, odata cu revenirea sa in viata politica".

"Eu nu cred in reveniri spectaculoase dupa ani de absenta"

In ceea ce il priveste pe senatorul PSD Aurel Simionescu, acesta ne-a declarat ca nu crede in astfel de reveniri si ca un premier nu se numeste asa de simplu: "Pina la urma, din punct de vedere politic, e treaba PNL ce se intimpla acum, cu declaratiile lui Stolojan. Eu nu cred in reveniri spectaculoase dupa ani de absenta. Iar in ce priveste functia de premier, exista o formula care se aplica, nu este asa de usor. Vin eu dupa nu stiu cit timp si zic, "gata, de miine sint eu premier". Partidul sau alianta care a cistigat trebuie sa numeasca un premier, care formeaza Guvernul. Mi se pare cam ciudat sa vii sa il dai jos pe cel care a format deja un Guvern, sa iei totul de la capat, la doi ani dupa alegeri. Dar, ma rog, daca forumul lor de conducere accepta asa ceva, e treaba lor. Mie nu mi se pare normal. Dupa mine, sa vii si sa numesti alt premier, fara motiv, incalca orice norme constitutionale si democratice".
Mai mult, colegul acestuia de partid, deputatul Mihai Tudose s-a aratat curios sa stie daca nu cumva in acest moment se desfasoara concursul "Vreau si eu sa fiu premier": "Domnule, s-a deschis cumva vreun concurs pe tema asta sau e vreo licitatie ceva? Se inscriu mai multi? Ca sa stim si noi? Si la ce numere de telefon putem suna? Sau e concursul "M-am insanatosit pentru tine, dar cistig pentru altcineva"? Ca tot nu m-am lamurit? Se inscrie care vrea? Ca poate mai sint si altii care vor sa fie premieri... Nu se poate, domnule, asa ceva...".
Amintim ca la inceputul acestei saptamini, fostul lider PNL, Theodor Stolojan a pus pe jar scena politica romaneasca, dar mai ales partidul din care face parte, declarind public ca este gata sa preia sefia Guvernului. Afirmatiile sale au venit exact in momentul in care la nivel central se discuta pe la colturi scenariul inlaturarii lui Calin Popescu Tariceanu din fruntea Guvernului, numirea lui Stolojan si, in timp, realizarea fuziunii PNL-PD.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii