Revelaţia unui fost parlamentar | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Revelaţia unui fost parlamentar

Probabil mulţi ar considera nedrept să spun că aceasta s-a deteriorat încă din 1990, de la începutul acestei forme de organizare a Parlamentului. Că o asemenea afirmaţie ar fi un atac la democraţie, că e un îndemn la totalitarism sau o nostalgie a vremurilor comuniste, în care parlamentul de atunci - Marea Adunare Naţională mai exact - era o instituţie de formă, care vota numai ce vroia Ceauşescu. Dar acesta este adevărul: viaţa parlamentară este degradată de aproape 21 de ani, şi asta din simplul motiv că aşa s-a născut acest parlament. S-a născut degradat şi aşa a crescut. Votul pe listă a făcut ca, acolo, românii să fie reprezentaţi de oamenii care, de fapt, nu i-a reprezentat niciodată cu adevărat.

Degradarea a continuat la fiecare alegeri, inclusiv la cele aşa-zis uninominale. Majoritatea parlamentarilor s-au reprezentat acolo pe ei înşişi, pe familiile lor, afacerile lor, ale neamurilor, prietenilor, cunoscuţilor, cotizanţilor. Nu ale alegătorilor. Nu este de mirare că Parlamentul este, încă de la apariţia sondajelor de opinie, instituţia care se bucură de cea mai mică cotă de încredere a populaţiei. Iar degradarea se trage şi din legile speciale pentru parlamentari - începând cu pensiile şi terminând cu facilităţile de care beneficiază, nejustificat în majoritatea cazurilor. Dar viaţa parlamentară s-a degradat tot mai mult odată cu viaţa socială şi gradul de civilizaţie al românilor în general. Aşa se face că acolo au ajuns fel de fel de personaje, de la cântăreţi de muzică populară la tribuni, de la comunişti notorii la afacerişti dubioşi, de la infractori la baroni de tot felul...

Aurel Simionescu a avut o revelaţie acum, pe fondul blocajului existent la Camera Deputaţilor. Nu ştiu cu ce a îmbunătăţit viaţa parlamentară actualul primar pe vremea în care ocupa un fotoliu de parlamentar, dar probabil s-a remarcat prin... discreţie. Aşa cum nici viaţa în primărie sau în oricare altă instituţie a statului nu pare să fi scăpat de "degradare", nici în parlament nu pare a se desfăşura vreo activitate nobilă. Până la urmă, şi Parlamentul, ca şi Guvernul ori Preşedinţia, este doar o oglindă a societăţii. A unei societăţi tot mai degradate de la an la an. Şi care, la următoarele alegeri, ca şi până acum, dacă nu va trimite în parlament aceeaşi "degradaţi", va "străluci" prin absenteism.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro