Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Republica Moldova cere explicatii Romaniei dupa declaratiile ambasadorului Filip Teodorescu

Autoritatile de la Chisinau solicita explicatii oficiale din partea Romaniei in legatura cu declaratiile ambasadorului Filip Teodorescu, care a acuzat Guvernul moldovean ca tergiverseaza semnarea Tratatului de Parteneriat si Cooperare si a celui privind frontiera de stat, relateaza BASA-press.
Filip Teodorescu a fost convocat luni la Ministerul Afacerilor Externe de la Chisinau, in vederea clarificarii declaratiilor facute in data de 28 noiembrie.
"Potrivit declaratiilor, ambasadorul aduce invinuiri partii moldovenesti ca ar tergiversa procesul de finalizare a negocierilor si semnarii Tratatului de Parteneriat si Cooperare intre R.Moldova si Romania si a celui privind frontiera de stat, regimul frontierei de stat, colaborarea si asistenta mutuala in probleme de frontiera", se arata intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene.
Potrivit BASA-press, ambasadorului roman i s-a atras atentia asupra declaratiilor referitoare la revizuirea Tratatului de Pace intre Puterile Aliate si Asociate cu Romania, semnat la Paris la 10 februarie 1947.
"Potrivit Conventiei de la Viena din 1969, cu privire la dreptul tratatelor si Conventiei ONU din 23 august 1978 despre succesiunea statelor la Tratate, tratatele care stabilesc frontierele intre state au un caracter nelimitat in timp si niciuna dintre parti nu poate revizui in mod unilateral prevederile. Pornind de la aceste premise, partea moldoveneasca este in asteptarea explicatiilor oficiale ale partii romane fata de ceea ce a declarat ambasadorul Romaniei", se arata in comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii