Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Remiza la Constanta, dupa ce brailenii au condus in doua rinduri

Au marcat: Boghitoi (min. 38), Camboianu (min. 43), Anghel (min. 80 din penalty) respectiv Ciocea (min. 24), Plesa (min. 32 din penalty), Covaci (min. 52)
Portul: Verbina - Puflene, Axinciuc, N. Nita (min. 57: Caramisin) - Stanca, Larie, Carapcea, Bagnoti (min. 74: Frimu), Camboianu - Boghitoi (min. 55: Prodan), Anghel
Antrenor: Ion Constantinescu
Dacia: Bodea - Calin, L. Ivan, Ciocea - Iliuta, Ionila, Plesa, Dobre (min. 82: Bogos), G. Gorga - Ungureanu (min. 70: Constantinescu), Ghioca (min. 46: Covaci)
Antrenor: Imilian Serbanica
Arbitri: Marius Bocaneala - Catalin Savu si Liviu Ciobotariu, toti trei din Galati
Observatori FRF: Adrian Palade (Vaslui) si Vasile Mandescu (Bucuresti)

Declaratiile antrenorului Serbanica si ale capitanului de echipa Plesa inainte de deplasarea de la Constanta, cum ca Dacia va veni acasa cu trei puncte, ar fi putut deveni realitate daca toti jucatorii ar fi pus umarul la treaba. Atacantii si-au facut datoria nu insa si aparatorii. Daca in sezonul trecut Dacia a avut cea mai buna aparare a seriei I, in acest inceput de campionat formatia braileana a incasat deja cinci goluri, ultimele trei simbata, la Constanta. Ce este insa mai grav este faptul ca si in aceasta deplasare am avut un jucator eliminat, si nu unul oarecare, ci chiar capitanul Daniel Plesa. In loc sa fie un exemplu pentru coechipieri, Plesa a incercat sa-si faca singur dreptate, i-a aplicat un cot in figura lui Carapcea si in chiar primul minut al reprizei a doua a primit direct cartonasul rosu din partea centralului Marius Bocaneala. Daca s-ar fi controlat, probabil ca formatia braileana si-ar fi indeplinit obiectivul, ar fi acumulat sase puncte si ar fi abordat cu mai multa incredere partida cu Ceahlaul, una extrem de dificila.

Brailenii deficitari la fazele fixe

Partida de la Constanta dintre Portul si Dacia s-a derulat intr-un ritm alert si a avut atit actiuni impetuoase in ambele careuri, cit si goluri, care de care mai spectaculoase.
Primele mari ocazii ale meciului au apartinut brailenilor insa Ghioca nu a reusit sa-l dribleze pe portarul gazdelor Verbina in minutul 15, iar in faza urmatoare, dupa o centrare a lui Gorga, Ungureanu s-a inaltat in careu si a trimis cu capul milimetric pe linga stilpul din stinga al portii constantene.
In minutul 20 a fost rindul lui Bodea sa se remarce. Portarul brailean a reusit, in extremis, sa retina balonul expediat cu capul din apropiere, de catre Boghitoi dupa o centrare a celuilalt coleg din avanposturi, Anghel.
Cu un sut senzational de la 20 de metri, Ciocea a trimis mingea sub transversala portii aparate de Verbina, iar cei 500 de spectatori locali au amutit. Mai mult, dupa numai opt minute la o patrundere in careul constantean a lui Gorga, Verbina a faultat si, pe faza, arbitrul de centru a aratat punctul de la 11 m. Plesa l-a executat pe Verbina si Dacia parea ca s-a desprins in cistigatoare.
Numai ca automultumirea prematura i-a costat scump pe braileni deoarece in doar zece minute, din doua faze fixe, gazdele au restabilit egalitatea. Mai intii, dupa un corner executat de Carapcea, Boghitoi nemarcat a reluat, cu capul de la 7 metri sub transversala, iar cu doua minute inainte de finalul reprizei Camboianu a marcat direct din lovitura libera.

Faultul lui Gorga a generat penalty-ul din care gazdele au egalat

Chiar daca in urma unui gest necugetat, in minutul 46, Plesa a fost eliminat, tot Dacia a fost echipa care a preluat conducerea pe tabela de marcaj. Introdus in partea secunda a jocului in locul lui Ghioca, Covaci a sutat de la 25 de metri, direct in vinclul portii constantene, min. 52: 2-3.
Gazdele au incercat vigilenta lui Bodea prin Prodan, dar si brailenii puteau in doua rinduri, prin Covaci (min. 62) si Dobre (min. 69) sa se distanteze categoric, daca Verbina nu ar fi avut interventii salvatoare.
In minutul 71 s-a restabilit si egalitatea numerica in teren, Stanca l-a calcat pe Ciocea si arbitrul Marius Bocaneala a scos pentru a doua oara in aceasta repriza cartonasul rosu. Constantenii au dominat finalul partidei si au reusit sa obtina un penalty, dupa un fault al lui Gorga asupra lui Carapcea, iar Anghel a restabilit egalitatea, min. 80: 3-3.
Echipa lui Ion Constantinescu ar fi putut sa obtina cele trei puncte daca, in minutul 87, Frimu nu ar fi sutat peste poarta de la 6 metri sau Anghel ar fi ajuns mingea centrata de Carapcea, la 2 metri de poarta braileana, in ambele faze portarul Bodea fiind batut.
Dacia a trecut pe linga o victorie foarte importanta care i-ar fi dat o alta stare de spirit in perspectiva urmatoarelor doua etape din campionat, unele extrem de dificile. Pina la derby-ul cu Ceahlaul de simbata, Dacia va sustine miercuri o noua partida in Cupa Romaniei, la Buzau, in compania Gloriei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii