Mergi la conţinutul principal

Reforma in policlinica de la Faurei

Pentru a dezvolta asistenta medicala de specialitate din ambulator in zonele mai indepartate de orasul-resedinta de judet, conducerea Autoritatii de Sanatate Publica si a Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Braila impreuna cu Primaria Faurei au demarat o actiune de atragere a medicilor interesati sa acorde asistenta celor aproape 40.000 de locuitori domiciliati in oras si localitatile limitrofe. Dupa ce, intr-o prima faza, Primaria Faurei a investit 40.000 RON in igienizarea spatiilor din policlinica, in urma cu doua zile partile interesate au analizat la fata locului variantele de utilizare cit mai eficienta a acestora, astfel incit populatia din zona sa nu mai fie nevoita sa parcurga zeci de kilometri pentru efectuarea unor investigatii de specialitate la Braila. De altfel, potrivit noii legislatii a sistemului de sanatate, reforma in acest domeniu se refera tocmai la dezvoltarea medicinei de familie si a celei din ambulatorul de specialitate, pentru a se preciza diagnosticul si a se institui tratamentul in ambulator, iar in spital sa ajunga numai cazurile care necesita strict spitalizare si care au o anume complexitate. In acest sens, intilnirea dintre reprezentantii sistemului de sanatate din judet si cei ai orasului Faurei a avut ca scop tocmai aducerea asistentei medicale de specialitate cit mai aproape de locuitori, prin revigorarea policlinicii din localitate. "Policlinica din Faurei are multe spatii, multe cabinete, dar nu sint medici; tot din lipsa de medici, Spitalul din Faurei a fost in acest an la un pas de a nu functiona, dar s-a gasit o posibilitate de rezolvare a acestei situatii. Eu doresc ca populatia sa nu fie vaduvita de serviciile medicale, iar Primaria si Consiliul Local au inteles acest lucru si s-au alocat 400 milioane lei vechi pentru lucrarile de reabilitare a policlinicii. La acest moment, ca resurse umane, dorim sa atragem la Faurei medicii specialisti care au cabinete medicale individuale si care doresc un punct de lucru in aceasta localitate. Pentru a atrage medicii interesati, Primaria Faurei le va da acestora spatiile respective in concesiune, pe o chirie modica, de 1 euro pe spatiul unui cabinet", am aflat de la dr. Lucica Scutaru, director-executiv al Autoritatii de Sanatate Publica.
Potrivit sursei citate, pot deschide punct de lucru la Faurei atit medicii tineri, cit si cei pensionari, care au cabinete private si vor sa lucreze in aceasta zona. In prezent, in aceasta policlinica exista un singur cabinet pe specialitatea oftalmologie, dar, in functie de cererile medicilor care doresc sa-si deschida un punct de lucru la Faurei, vor functiona si cabinete pentru celelalte specialitati. Primarul Virgil Cosoreanu ne-a spus ieri ca exista spatiu suficient pentru inca 5-6 cabinete medicale in policlinica din Faurei si ca sint asteptati medici de ortopedie, de boli cardio-vasculare, neurologi sau alte specialitati si, ca, in baza legislatiei in vigoare, solicitantii vor beneficia de unele facilitati din partea comunitatii locale. "Noi investim intr-o prima faza 400 milioane lei pentru igienizare, geamuri, etc., dar mergem pe doua variante: cu medici de diverse specialitati, care sa asigure asistenta celor 40.000 locuitori din zona, aceasta fiind si cea mai buna, din punctul nostru de vedere, dar, daca nu vor fi medici interesati, vom face din aceasta policlinica un spatiu pentru protectie sociala", a precizat primarul din Faurei.
Pina acum, in judetul nostru acesta este primul caz in care primarul unei localitati a inteles care este rolul comunitatii in atragerea medicilor, prin acordarea unor facilitati, pentru a se asigura asistenta medicala a populatiei. Dupa cum ne-a spus dr. Lucica Scutaru, primarul din Faurei a fost si foarte receptiv la propunerea facuta in acest sens de conducerea ASP, care acum asteapta ofertele medicilor pentru specialitatile solicitate pentru policlinica din acest oras. "In aceasta situatie sint doua variante: ce ne dorim pentru policlinica din Faurei si ce putem, avind in vedere numarul redus de medici de diverse specialitati. Tinind cont de incidenta unor afectiuni, ne dorim: cardiolog, neurolog, psihiatru, medic de obstetrica-ginecologie, un medic de chirurgie-traumatologie, ORL, gastro-enterologie, dar asteptam sa vedem ce specialitati au medicii care sint interesati sa lucreze la Faurei", a concluzionat dr. Lucica Scutaru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro