Mergi la conţinutul principal

Referendumul poate fi monitorizat de Asociatia Pro Democratia

Sub titlul "Campania APD pentru un referendum corect", Asociatia Pro Democratia invita toti cetatenii interesati de transparenta si corectitudinea referendumului din 19 mai sa se implice in pregatirea si derularea activitatilor de observare a acestuia. Discutiile din ultimele zile purtate intre reprezentantii Asociatiei Pro Democratia (APD) si cei ai Biroului Electoral Central au reusit sa rezolve problemele de natura legislativa ce puneau sub semnul intrebarii participarea observatorilor in cadrul referendumului.
Data fiind tensiunea creata in jurul organizarii si desfasurarii acestui eveniment, reprezentantii APD Braila au precizat ca brailenii se pot alatura campaniei de observare a referendumului. "Clubul APD Braila face un apel catre autoritatile centrale pentru a depune toate eforturile in sensul imbunatatirii cadrului legislativ ce reglementeaza desfasurarea referendumului pentru asigurarea transparentei si corectitudinii procesului de vot. Cetatenii interesati sa participe la observarea referendumului din 19 mai pot suna la telefon 0724266225 sau pe e-mail la apd.braila@apd.ro, persoana de contact fiind Maricela Mrejeru, presedintele Clubului APD Braila. Brailenii vor beneficia de instruire pentru activitatea pe care o vor desfasura in calitate de observatori", a precizat Mariana Bitca, coordonator de proiecte in cadrul APD Braila.
Persoanele care doresc sa sprijine financiar observarea referendumului, au posibilitatea de a face donatii in contul Asociatiei Pro Democratia in contul RO15RNCB0072049678710004 deschis la BCR, sector 1. In cei peste 16 ani de activitate, Asociatia Pro Democratia a desfasurat numeroase actiuni menite a imbunatati procesul de votare. Incepind cu alegerile locale din februarie 1992, cu ocazia fiecarui scrutin, APD a recrutat mii de voluntari care au activat ca observatori interni. Pe linga monitorizarea propriu-zisa a proceselor electorale, Asociatia Pro Democratia a facut o serie de demersuri in rindul membrilor Camerei Deputatilor, Guvernului si al altor autoritati, cu scopul de a obtine o serie de modificari ale legislatiei electorale care sa asigure o cit mai mare corectitudine si transparenta a procesului electoral, dar clasa politica s-a dovedit a fi refractara reformarii sistemului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro