Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rectificari bugetare, pe ultima suta de metri

Consiliul Judetean a aprobat, ieri, in plenul sau, ultimele doua rectificari de buget din acest an. Prima vizeaza bugetul judetului, care a fost suplimentat cu 18 milioane lei noi. Din acesti bani, 2,27 milioane lei sint destinate finantarii cheltuielilor descentralizate la nivelul judetului, din care 910.000 lei se vor folosi pentru sustinerea
sistemului de protectie a copilului. Alte 5,44 milioane lei sint destinate cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraselor si municipiului, din care 3,8 milioane sint aferente cheltuielilor de personal din invatamintul preuniversitar de stat, restul urmind a fi folosite pentru achitarea drepturilor asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav. De asemenea, pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, orasului, municipiului si judetului a fost alocata suplimentar suma de 10,3 milioane lei.
Tot pentru finantarea cheltuielilor de personal din institutiile de invatamint preuniversitar de stat a fost alocata din rezerva bugetara la dispozitia Guvernului suma de 1,19 milioane lei judetului Braila.
Cea de-a doua rectificare aprobata se refera la bugetul propriu al CJ. Astfel, in afara suplimentarii cu 910.000 lei a sumei alocate sustinerii sistemului de protectie a copilului, amintita anterior, s-au mai alocat 800.000 lei pentru finantarea centrelor de asistenta sociala a persoanelor cu handicap apartinind DGASPC, si 569.000 lei, pentru programul "Lapte-corn". In plus, 2,58 milioane lei vor fi alocate suplimentar pentru cheltuielile curente la nivelul aparatului propriu al CJ si al institutiilor subordonate, precum si pentru imbunatatirea dotarilor cu tehnica de calcul si birotica la Biblioteca Judeteana, Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor, Centrul Militar Zonal si Muzeul Brailei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii