Mergi la conţinutul principal

Record de contestații la BAC. Aproape jumătate dintre absolvenții brăileni au contestat notele

* peste 900 de contestații au fost depuse, cele mai multe la proba de limba română și proba obligatorie la profilului * și la nivel național s-a înregistrat un record de nemulțumiri vizavi de notele primite de absolvenți

 

 

Nemulțumire mare în rândul absolvenților brăileni după afișarea notelor de bacalaureat. Aproape jumătate dintre candidați au contestat notele primite la cele trei probe, înregistrându-se 929 de contestații, la examen participând 2.007 candidați. La proba de limba română au fost depuse 316 contestații, la proba obligatorie a profilului 336 contestații, iar la proba la alegere a profilului și specializării 277 de contestații, conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Brăila.

Și la nivel național s-a înregistrat un record de contestații. Potrivit Ministerului Educației, după afișare primelor rezultate din sesiunea curentă a examenului național de Bacalaureat au fost înregistrate 62.790 de contestații. Dintre acestea, 23.954 au vizat lucrări la proba scrisă de Limba și literatura română, 492 au fost depuse la proba scrisă de Limba și literatura maternă, în timp ce la proba obligatorie a profilului s-au înregistrat 20.741 de contestații. La proba la alegere a profilului și specializării au fost depuse 17.603.

Cele mai multe contestații au fost depuse în Capitală (7.380) și în județele Constanța (2.941), Argeș (2.868) și Suceava (2.527), iar cele mai puține - sub 650  în județele Mehedinți (639), Călărași (637), Covasna (627), Ialomița (623) și Tulcea (539).

Rezultatele finale vor fi făcute publice duminică, 5 iulie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro