Mergi la conţinutul principal

Recolte mici la culturile de toamnă

Recoltele la floarea-soarelui şi porumb se menţin la cote extrem de mici. O dovedesc datele statistice pentru cea de-a doua săptămână de campanie de recoltare, centralizate la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Brăila. Concret, la momentul de faţă, după procesarea a 34.832 hectare, adică 36% din totalul suprafeţei cultivate cu floare, s-a reuşit o producţie medie de numai 1,52 tone la hectar, faţă de 2,5 tone - estimarea pentru un an agricol normal.
Şi la porumb rezultatele sunt slabe, în sensul că de pe cele 20.640 ha recoltate s-a obţinut o producţie medie de 2,85 tone faţă de 6 tone, cât ar fi fost normal. "Producătorii agricoli au început recoltările pe solele unde culturile sunt cât de cât bune, de aceea este foarte posibil ca pe măsură ce avansează recoltarea, datele statistice privind producţiile obţinute să descrească", ne-a declarat Traian Cişmaş, directorul executiv al DADR Brăila.
Trebuie menţionat că aceste date fac referire numai la suprafeţele cultivate în zona de terasă pentru că, deocamdată, în Insula Mare a Brăilei abia s-a început recoltarea la floarea-soarelui. Mai precis, până acum, în IMB combinele au recoltat pe o suprafaţă de 3.212 ha, cu o producţie medie de 2,7 tone/ha.
La nivelul judeţului nostru au fost înfiinţate în primăvară culturi de floarea-soarelui pe suprafeţe totalizând 95.557 ha, în timp ce la porumb suprafaţa este de 98.178 ha.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro