Mergi la conţinutul principal

Recensamint intermediar dupa reguli europene

In perioada 16 octombrie - 6 decembrie 2006, Institutul National de Statistica desfasoara cea mai mare cercetare statistica in gospodarii de dupa 2002. Actiunea este de fapt un microrecensamint ce are ca obiectiv actualizarea Esantionului Multifunctional de Zone Teritoriale (EMZOT), necesar realizarii cercetarilor statistice prin sondaj conform standardelor Uniunii Europene.
Actualizarea EMZOT se va realiza in cele 780 centre de cercetare repartizate in toate judetele tarii si in sectoarele Municipiului Bucuresti (427 centre in mediul urban si 353 centre in mediul rural), fiind incluse in cercetare peste 1.600.000 de locuinte situate in 2.665 de localitati din mediul rural si 319 din mediul urban.
Necesitatea realizarii microrecensamintului pentru actualizarea esantionului EMZOT este determinata de modificarile aparute in centrele de cercetare dupa anul 2002: locuinte noi, locuinte demolate sau a caror destinatie a fost schimbata, modificari ale numarului de gospodarii si a componentei acestora etc.
Pentru completarea datelor in chestionare au fost recrutati peste 2000 de operatori de teren, care vor vizita fiecare gospodarie din categoria locuintelor permanente inregistrate la recensamintul din anul 2002 si din cele nou construite in perimetrul centrelor de cercetare si vor realiza un interviu cu o persoana reprezentativa din gospodarie (capul gospodariei). Intrebarile vizeaza caracteristicile inregistrate si la recensamintul din 2002 despre locuinta (destinatia actuala a cladirii in care se afla locuinta, anul constructiei, tipul locuintei, destinatia actuala a locuintei, numarul de gospodarii din locuinta), despre gospodarie si persoanele din gospodarie (membrii gospodariei, anul nasterii, nationalitatea, starea civila, nivelul de instruire si statutul ocupational).
Acuratetea informatiilor este determinanta pentru calitatea viitoarelor cercetari statistice prin sondaj, care vor fi realizate incepind cu anul 2007, in cadrul programului statistic european. Din acest motiv, autoritatile nationale fac apel la cooperare, atit in rindul populatiei cit si al autoritatilor locale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro