Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rebelii irakieni au luat lectii dintr-o carte scrisa de un maior american

Insurgentii irakieni au format o brigada speciala de lunetisti, care se inspira dintr-un manual scris de unul dintre cei mai cunoscuti lunetisti americani, maiorul in rezerva John Plaster, relateaza Sunday Telegraph, in editia electronica.
O noua inregistrare video de propaganda demonstreaza ca militantii au sporit rata de soldati americani ucisi, cu ajutorul cartii "Lunetistul Suprem", scrisa de Plaster. Tacticile pe care acestia le-au desprins din carte, disponibila pe Internet alaturi de un DVD, sint considerate ca aflindu-se la baza numarului foarte mare al atacurilor lunetistilor impotriva trupelor americane din ultimele luni.
Numai luna aceasta, armata americana a fost tinta a 36 de atacuri de acest gen la Bagdad, dintre care cel putin opt s-au soldat cu morti. In schimb, in ianuarie, atacurile comise de lunetisti erau foarte rare.
Se preconizeaza ca inregistrarea a fost realizata de Armata Islamica din Irak, ai carei adepti sint recrutati in special din rindurile celor 400.000 de soldati irakieni care au fost concediati de Statele Unite.
Filmul este considerat ca avind legaturi cu al-Qaida, insa incearca sa se distanteze de metodele singeroase ale luptatorilor straini care ucid civili la intimplare, in incercarea de a provoca un razboi civil in Irak.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii