Reabilitarea retelei de canalizare de pe Faleza si Portul Braila depinde de Galati | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Reabilitarea retelei de canalizare de pe Faleza si Portul Braila depinde de Galati

Primarul Constantin Cibu nu stie cum se va rezolva situatia canalizarilor de pe Faleza Dunarii, care au fost devastate, recent, din cauza Dunarii si a ploilor abundente. Este vorba de canalizarile din zona Capitaniei Portului Braila, din imprejurimile Zonei Libere si a bucatii pietonale de pe Faleza Dunarii care in acest moment sint, in unele cazuri, la un metru sub apa. Primarul Cibu ne-a declarat ca situatia speciala este data de faptul ca, in urma trecerii Portului Braila in administrarea Companiei Nationale "Administratia Porturilor Dunarii Maritime", cu sediul la Galati, terenul aferent, incepind de la Capitania Portului si trecind pe linga Zona Libera, este acum administrat de aceasta institutie si nu de CLM Braila. Prin urmare, autoritatile locale nu pot interveni in nici un fel fara a avea acordul si sprijinul APDM Galati: "Aceste canalizari care au dat pe afara si au inundat la inceput Zona Libera, practic nu mai sint ale noastre. Terenul care a fost cel mai mult inundat apartine APDM Galati, asa ca trebuie sa ajungem la o intelegere, ca sa putem face niste investitii, pentru a suprainalta cheiul din zona Garii Fluviale, pina dincolo de toate fabricile si firmele din zona". Primarul a adaugat ca, dupa parerea sa, situatia in care se afla in acest moment Faleza Dunarii si Zona Libera, putea fi evitata, daca reteaua de canalizare de acolo ar fi fost schimbata mai demult: "Ce s-a intimplat acolo putea fi evitat, dar canalizarile din zona respectiva au peste 100 de ani. Chiar daca noi am astupat iesirea din canalizare, datorita presiunii, apa a iesit prin tevile care s-au spart, in pamint. A aruncat pur si simplu cimentul in afara. Apa a iesit din conducta sparta prin pamint, nu prin guri, gurile le-am izolat. Daca era canalizarea buna, ar fi tinut figura, dar asa.... ". Cibu a tinut sa mai precizeze ca municipalitatea braileana doreste reabilitarea acestor canalizari, dar ca totul depinde de discutiile care se vor purta cu partea galateana, dupa retragerea apei: "Noi dorim inlocuirea canalizarilor vechi, deteriorate, iar pe cele noi dorim sa le facem cu vane speciale, care se vor inchide. E vorba de o lucrare costisitoare, care trebuie insa facuta. Sa vedem acum cu ce bani vin autoritatile galatene si cu ce venim noi". Primarul a mai explicat ca CLM Braila are in administrare si poate interveni doar pe partea de dig care se intinde de la Capitania Portului pina la trecerea de bac de la Stinca. "Acea zona a apartinut Apelor Romane, dar ne-a fost data noua in administrare. Deci este responsabilitatea noastra sa evaluam distrugerile provocate de Dunare si sa luam masuri. Sper insa sa colaboram asa cum trebuie cu Galatiul si pentru bucata cealalta de dig, ca sa mergem cu toate lucrarile o data. Vom vedea ce se va intimpla dupa ce se va retrage apa".
Referitor la imobilul situat pe strada Anghel Saligny, apartinind Directiei Serviciilor Publice Braila, din care au fost evacuate citeva zeci de persoane acum doua saptamini, primarul ne-a declarat ca DSP va face evaluarile si reparatiile de rigoare dupa ce se va putea intra in casa si altfel decit cu barca: "Acolo este apa la parter de jumatate de metru, un metru... Nu se poate intra acum acolo. Imobilul este insa al DSP Braila, iar specialistii de acolo vor face o evaluare a pagubelor imediat ce se va retrage apa. Urmeaza apoi sa se faca reparatiile necesare".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro