Mergi la conţinutul principal

Reţeaua «Facebook»

• recidivistul Petrică Bejenaru, zis "Petrică Nebunu", a fost arestat şi trimis în judecată de procurorii de la Crimă Organizată sub cinci capete de acuzare, după ce a racolat două tinere, aducându-le în pragul sinuciderii • tată a doi copii, puşcăriaşul "agăţa" fete pe Facebook, le filma făcând sex, apoi le obliga să practice prostituţia • Bejenaru a reuşit să racoleze o studentă de la Facultatea de Medicină a Univ. "Gr. T. Popa" Iaşi, originară din Brăila, victima ajungând să se prostitueze într-o saună din Viena • Bejenaru este autorul jafului de la casa de schimb valutar "Colibri" din Galaţi, din 2001, pentru care a fost condamnat la 15 ani de puşcărie

Manipulare şi şantaj cu ajutorul reţelelor de socializare.
"Turnat" la poliţie de două dintre naivele pe care le-a "agăţat" pe Facebook, recidivistul Petrică Bejenaru, zis "Petrică Nebunu", în vârstă de 37 de ani, a fost arestat şi trimis în judecată pentru cinci infracţiuni: trafic de persoane, şantaj, lovire, acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice. În ziua de 14 decembrie, Tribunalul Brăila a decis menţinerea arestării preventive a inculpatului care solicitase arest la domiciliu, astfel că, cel mai probabil, temutul traficant de carne vie şi tâlhar cu state vechi îşi va petrece Crăciunul după gratii, acolo unde a mai fost înainte să se apuce să şantajeze şi să bată fete. Bejenaru a mai fost condamnat la 15 ani de închisoare, după ce a jefuit, în august 2001, casa de schimb valutar "Colibri" din Galaţi.

Loverboy. Cum agăţa "Petrică Nebunu" fete pe Facebook

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila, Bejenaru este un traficant de carne vie aparte: prefera să agaţe fete pe Facebook sau prin intermediul SMS-urilor, victimele fiind integrate social, cu studii şi din familii onorabile, nu analfabete provenind din familii dezorganizate. Spre exemplu, recidivistul a reuşit să profite de naivitatea unei studente anul II la Medicină, care, după ce a fost filmată făcând sex cu puşcăriaşul, a fost silită să practice prostituţia în capitala Austriei. Şantajul şi bătaia erau principalele "metode de convingere" folosite de "Petrică Nebunu".
"În primă fază, Bejenaru Petrică aborda fetele pe Facebook sau telefonic, manifestând un comportament absolut normal, comportându-se galant şi curtenitor, depunând eforturi pentru crearea unei impresii bune şi dând de înţeles că este dornic de relaţii serioase. Iniţierea unor astfel de contacte se făcea de către inculpat cu mai multe tinere, simultan, fără ca ele să ştie una de alta", precizează anchetatorii.
Astfel, funcţie de ocupaţia tinerelor pe care pusese ochii, recidivistul îşi exprima opiniile legate de "imposibilitatea de a se realiza în România" şi de ineficienţa studiilor - aceeaşi "placă" pusă de interlopi şi traficanţi de carne vie - sugerându-le totodată să plece în străinătate. Dacă vreuna dintre naive îi cădea în plasă şi accepta avansurile traficantului, spun anchetatorii, acesta se manifesta ca un îndrăgostit, până ce o determina pe victimă să facă sex cu el, după care, pe parcursul "relaţiei", iniţia discuţii legate de posibilitatea plecării în Europa, "la produs", chipurile, pentru binele comun şi pentru susţinere financiară. Dacă metoda dădea greş şi tânăra nu se lăsa convinsă, "Petrică Nebunu" apela la şantaj emoţional sau, mai rău, şantaja victima cu postarea pe reţelele de socializare a unor filmuleţe obscene sau fotografii compromiţătoare, existente sau inexistente. Asta pentru că recidivistul avea un obicei murdar: îşi filma victimele în timp ce făceau sex cu el. Metoda adoptată de tâlharul gălăţean este denumită "loverboy" de către anchetatori. "Strategia adoptată de inculpat a fost una complexă, bine pusă la punct şi cu atât mai perfidă cu cât a ajuns să distrugă sufletul tinerei exploatate (...) Inculpatul a avut grijă să afle cât mai multe amănunte despre viaţa intimă a victimei pentru ca, ulterior, să o umilească folosindu-se de detaliile date, cu bună credinţă, de victimă", precizează procurorii care s-au ocupat de caz.
Culmea, în activitatea infracţională, "Petrică Nebunu" a fost sprijinit chiar de către mama sa, care, spun anchetatorii, îi trimitea banii necesari deplasării în străinătate, se ocupa de fotografierea profesională a tinerei exploatate sexual şi mai dădea şi sfaturi ("Nu te încurca cu minore"). Două sunt victimele pentru care traficantul de carne vie va da socoteală în faţa instanţei de judecată: pe victima "A" a exploatat-o prin obligarea la practicarea prostituţiei, iar pe victima "B" a şantajat-o şi a lovit-o cu brutalitate, pentru că nu a vrut să facă la fel. Din motive lesne de înţeles, numele victimelor vor fi protejate.

O elevă de liceu a ameninţat că se sinucide. "Hai, că n-ai curaj!" i-a spus Petrică

Povestea victimei "B", începe în anul 2013. Elevă la un liceu gălăţean, minora s-a trezit apelată de un individ care s-a recomandat "Petrică" şi care i-a cerut insistent să se întâlnească cu el, sub ameninţarea că va provoca scandal în liceul în care învaţă. Date fiind insistenţa şi ameninţările individului, minora a acceptat să iasă în faţa liceului, unde a fost întâmpinată de "Petrică Nebunu". Puşcăriaşul a coborât dintr-un "Mini Cooper" de culoare albastru cu negru şi i-a cerut să se întâlnească cu el, propunere pe care fata a refuzat-o cu vehemenţă. Refuzul elevei l-a enervat la culme pe recidivist. În momentul în care victima a ameninţat că, dacă nu va fi lăsată în pace, se va sinucide aruncându-se de pe bloc, puşcăriaşul i-a replicat în bătaie de joc: "Hai, că n-ai curaj!".
După alte insistenţe şi ameninţări (traficantul a ameninţat-o pe fată că va face scandal în cartierul în care locuieşte) victima a fost atrasă, câteva zile mai târziu, într-un apartament din Galaţi, unde au făcut sex. Trei zile mai târziu, eleva se afla la un majorat, la "Priza Dunării", când a fost din nou apelată de Petrică. Acesta a silit-o să se întâlnească din nou cu el, într-o parcare, unde a pus-o să-l satisfacă oral. Trei zile mai târziu, s-a întâmplat acelaşi lucru, traficantul luând-o pe victimă cu maşina de la liceul unde învăţa. Culmea, la finele actului sexual, puşcăriaşul i-a arătat fetei o înregistrare video, în care aceasta îi făcea sex oral în autoturism. "Despre filmare, inculpatul a precizat că o va păstra şi o va posta pe reţelele de socializare, dacă ea avea să-i facă rău sau nu va face ce-i va cere el", precizează procurorii DIICOT. Fata a fost ulterior lăsată în apropierea domiciliului, în stare de şoc.
Un an de zile, "Petrică Nebunu" a lăsat-o în pace pe victima "B", pentru că era ocupat să "agaţe" alte fete. Crezând că a scăpat de şantajist, tânăra i-a blocat acestuia accesul la pagina sa de Facebook. În vara lui 2015, însă, "Petrică Nebunu" şi-a făcut din nou apariţia. Disperată, victima a aflat că acesta o mai terorizase pe o fată, numită de anchetatori "victima A". Aceasta a sunat-o şi i-a spus că vrea să se sinucidă, pentru că nu mai suportă stresul prin care trece. Totodată, i-a confirmat că individul recalcitrant i-a arătat un filmuleţ în care B îi făcea sex oral.
Deşi victima B (care avea prieten) încerca disperată să-l evite pe individul despre care aflase că făcuse puşcărie, că este însurat şi că are doi copii, acesta o suna şi-i trimitea SMS-uri în care o ameninţa, o jignea şi o denigra în cel mai urât mod. Toate aceste mesaje au ajuns, mai târziu, în posesia anchetatorilor.
La un moment dat, victima a acceptat să se vadă cu şantajistul, dar numai în prezenţa prietenului său. Petrică a continuat să ameninţe, afirmând că nu-i este frică de "gardă", că "va angaja" pe cine ca să-i bată şi că va posta înregistrarea compromiţătoare pe Facebook.
La începutul lunii iulie 2015, precizează reprezentanţii acuzării, inculpatul a sunat-o din nou pe tânăra pe care o terorizase încă din liceu, ca să-i spună că vrea "să termine cu filmarea" şi să o şteargă, pentru că singur nu o poate face. Crezând că va scăpa de individ, victima a acceptat să-l întâlnească în cartierul în care locuieşte, Micro 39. Aflat la volanul unui autoturism "Toyota", puşcăriaşul şi-a făcut apariţia, sugerându-i, după obicei, să facă sex. Tânăra a refuzat cu vehemenţă, iar recidivistul a scuipat-o, amintindu-i că are filmarea.
Când victima a vrut să plece, agresorul a prins-o de mână şi a lovit-o cu pumnul în figură, doborând-o la pământ. Turbat de furie, puşcăriaşul s-a năpustit asupra tinerei, lovind-o cu pumnii şi cu picioarele. Anchetatorii spun că victima a reuşit să se ridice şi să fugă până într-o zonă aglomerată, unde a scăpat de traficantul de carne vie. Victima B l-a reclamat ulterior pe recidivist la poliţie şi a scos şi certificat medico-legal.

De la Facultatea de Medicină, la saună. Prostituţie în Viena

Potrivit dosarului penal ajuns în instanţă, după ce a scăpat-o din mână pe victima B din Galaţi, Petrică Băjenaru şi-a folosit talentele de "Don Juan" pentru a zăpăci o altă fată, denumită de anchetatori "victima A".
Originară din Brăila, tânăra era studentă în anul II la Facultatea de Medicină a Universităţii "Gr. T. Popa" din Iaşi şi locuia într-un apartament proprietate personală. Puşcăriaşul a intrat în cercul de prieteni şi cunoştinţe al studentei şi a aflat datele de pe pagina sa de Facebook , precum şi numărul ei de telefon, declanşând un adevărat "asediu". I-a trimis nenumărate mesaje SMS şi a apelat-o de mai multe ori, jucând totodată rolul "îndrăgostitului", după obiceiu-i perfid.
Asaltată cu nenumărate mesaje şi curtată insistent, studenta a acceptat, în iulie a.c., să se întâlnească cu Petrică Bejenaru, iar acesta, ca să o impresioneze, şi-a făcut intrarea la volanul autoturismului "Toyota" GL-44-AML, proprietatea mamei sale, dar folosit în exclusivitate de el. Ore în şir, cei doi s-au plimbat şi au discutat lucruri fireşti, recidivistul abţinându-se să-i ceară să facă sex, după cum îi era obiceiul.
În prima săptămână a lunii iulie 2015, studenta se afla la Iaşi, pentru a susţine un examen de mărire a notei, când a fost apelată de "Petrică Nebunu". Individul a convins-o pe fată să accepte să se întâlnească în apartamentul ei din Iaşi, unde au făcut sex. În următoarele patru-cinci zile, Bejenaru a locuit în apartamentul tinerei şi a făcut sex cu ea, iar la un moment dat i-a spus că a filmat-o în timp ce se aflau în ipostaze intime. Din acel moment, studenta a realizat că Petrică este un ins "periculos, cu probleme comportamentale", din pricina căruia ar putea avea de suferit. Era, însă, prea târziu ca să mai scape de el. Atunci când victima i-a cerut să-i arate înregistrarea, recidivistul i-a spus că o va păstra pentru el, "ca nu cumva ea să ridice pretenţii în viitor" (!). Totodată, şantajistul i-a arătat pe telefonul Iphone6, cu care se lăuda, mai multe poze cu femei goale, dovedindu-i, astfel, că nu glumeşte.
Presiunile asupra studentei de la Medicină au continuat. Bănuind-o de infidelitate, Petrică a început să-i verifice fetei telefonul mobil, iar la un moment dat a scuipat-o şi a înjurat-o ca la uşa cortului, pe motiv că ar fi discutat cu alţi bărbaţi. Încă de la începutul "relaţiei", traficantul a încercat să-i sugereze victimei să practice prostituţia, dându-i de înţeles că ar avea amândoi de câştigat. Individul obişnuia chiar să-i spună studentei, în batjocură, "Uite Panamera", sugerând astfel că, dacă ar accepta să meargă "la produs", ar putea câştiga repede banii necesari cumpărării unui autoturism "Porsche Panamera". În zadar îi spunea tânăra că "are tot ce-i trebuie în ţară", că Petrică devenea tot mai insistent, ba, mai mult, a trecut la violenţe. Îngrozită la gândul că, dacă l-ar refuza pe individ şi dacă s-ar despărţi brusc de el, acesta ar face publică înregistrarea obscenă care, astfel, ar ajunge la cunoştinţa familiei sau a colegilor de facultate, victima încerca să amâne deznodământul, afirmând: "Lasă că mai vedem". Drept urmare, traficantul a continuat să-i sugereze să meargă "la produs" în Viena, Austria, unde ar putea scoate "bani frumoşi". Procurorii care s-au ocupat de caz precizează: "Despre situaţia în care se afla, persoana vătămată nu a povestit nimănui, fiindu-i frică şi ruşine de familie şi de apropiaţii săi. Spera ca, astfel, avea să câştige timp, iar Bejenaru Petrică avea să-şi găsească altă fată şi să-şi îndrepte atenţia asupra acelei persoane. Mai mult, persoana vătămată i-a făcut cunoscut inculpatului că, oricum, la data de 25 august, este ziua mamei sale, iar în luna septembrie 2015 încep cursurile universitare. A încercat să-l convingă pe inculpat că nu este bună pentru «activitatea» respectivă şi că exista posibilitatea să nu facă bani, iar el să rămână cu datorii".
În final, studenta de la Medicină a fost contrânsă să plece în Viena, "pentru 4-6 săptămâni", puşcăriaşul explicându-i că vor fi nevoiţi, iniţial, să se împrumute cu 1.000 de euro de la mama sa. Într-adevăr, mama inculpatului i-a trimis banii şi, la începutul lunii august, "Petrică Nebunu" a reuşit să o ducă pe studentă la Hotelul "Bianca" din Viena, unde a achitat 600 de euro, în avans, pentru două săptămâni de cazare. În aceeaşi zi, traficantul a vrut să o înscrie pe victimă la o agenţie de escorte, prin intermediul uneia, Roxana, dar a renunţat, pentru că se câştigau bani puţini. Astfel, în jurul datei de 11 august 2015, studenta a fost dusă la sauna "Goldentime" din Viena, unde se practica prostituţia în mod legal şi unde românca "producea" în jur de 700 de euro pe zi. Programul era unul istovitor: de la 13:00 la 03:00, clienţii plătind 60 de euro pentru un raport sexual normal/oral (jumătate de oră), 120 de euro pentru o oră şi tot 120 de euro pentru sex anal. Banii erau înmânaţi prostituatei imediat după consumarea raportului sexual.
Odată ajunşi în Viena, traficantul de carne vie şi-a schimbat brusc comportamentul, devenind violent şi supraveghind-o pe studentă 24 de ore din 24. După ce a scos circa 7.000 de euro, tânăra încerca disperată să scape de individ, iar prilejul i l-a oferit o altă româncă din club, Eva. Aflând calvarul prin care trecuse studenta şantajată, Eva a sfătuit-o să se adreseze poliţiei.
Între timp, victima şi agresorul au revenit în România, ca să participe la ziua mamei, după care, pe 26 august, s-au întors la Viena. Bejenaru a încercat să o facă pe studenta şantajată să renunţe la un an de facultate, "să îngheţe anul", fără ştirea familiei, şi să continue să se prostitueze pentru el.
Pe 31 august, motivând că ar fi refuzat să facă sex cu el, puşcăriaşul a lovit-o pe victimă cu pumnii, i-a făcut duş cu apă rece şi a ţinut-o trează o noapte întreagă. Sătulă să mai îndure atâtea umilinţe şi să fie şantajată cu postarea filmuleţelor, studenta a mers la saună, a făcut rost de bani, apoi a urcat într-un taxi şi s-a dus la prima secţie de poliţie din Viena, ca să-l reclame pe şantajist. Ulterior, Petrică Bejenaru a fost reţinut, apoi arestat preventiv, pentru cele cinci infracţiuni comise.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro