Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Razboiul tatelor

Ca Leana a lu' Stere din coasta dealului, aia de il tine pe Titi Broscaru a lu' Ciupila. Ca Zuza nebuna, fata lu' Filica prostu', ala de i-a facut un copil din flori lu' Nina a lu' Fefelea. Ca Aneta tulburata, matca satului, da, aia care a vazut la oras tot regimentu'. Ca Rita Papusoi, Bisisica lu' Tepoi, Martaloaga Brebenel ori Mita Protopopescu. Ca Fanica lu' Limbric ori Mandita Tiriplic. Ca Ciumata cu lopata, ca Ninet a lu' Zemoi si Mitura Taraboi... Sau ca Safta si Arghira, alea de-au cazut in sant uitind ca exista gropi, tot aruncindu-si blesteme si injuraturi. Ori ca Fifi, careia i se imperecheau mitele pe masa pentru ca ea uita de treaba-n casa, obsedata sa-si tina din zi pina in noapte discursurile porcoase la radiosant. Ca Lelea lu' Ionel, Gica betiva, Elvira Postmoderna, Tita Tractor ori ca Sasa a lu' Chioru', cuscra lu' Nela a lu' Tanase. Ca niste tate! Asa se comporta o parte a politicienilor locali, care nu se mai opresc din balacarit, din stropit cu noroi, din amenintari cu dezvaluiri incendiare, cu procese serioase ori fisiieli periculoase. Scena politica locala pare a fi un imens sant in care se porcaiesc, se imbrincesc si se rostogolesc cu cracii in sus o serie de fete batrine ratacite cine stie cum prin functii, comisii si comitete.
Balacareala din santul liberalilor braileni in care se ingroapa securi si se dezgroapa pumnale este de notorietate, la fel cum este si paruiala de la virful CJ, acolo unde Gheorghe a lu' Stancu, Gheorghe a lu' Chiru si Niculina a lu' Moisescu si-au ridicat poalele in cap, si-au aranjat un pic fustele, iar acum au luat-o de la capat tragindu-si, unul altuia, baticele inflorate pe ochi.
Nou in acest razboi al tatelor este faptul ca presedintele Consiliului Judetean, Stancu Gheorghe, si vicepresedintele Moisescu Niculina au identificat adevaratul vinovat pentru care apele albiei lor sint tulburi. Si anume presa. Presa, pentru ca are tupeul sa plece urechea la ce spune celalalt Gheorghe - pardon! - celalalt vicepresedinte al CJ, Gheorghe Chiru. Presa, care are impertinenta sa arate brailenilor ce fel de oameni populeaza birourile de conducere ale judetului, birouri cucerite prin compromisuri de moment, compromisuri care acum isi arata efectele spinoase.
O recunoaste chiar Stancu: "Sa nu-mi spuna mie ca PSD l-a pus pe Chiru acolo unde este acum! A fost un joc politic, si cei din tabara PNL-PD au negociat cu Chiru si l-ar fi vrut de partea lor, numai ca noi am fost mai destepti si l-am convins sa vina alaturi de noi. Acum nu ne mai este util, asta este, se mai schimba situatia".
Doar ca "utilul" asta de care vorbeste Stancu nu se sfirseste cind vrea el. Invingatorul ia totul, spune o vorba, asa ca presedintele CJ, atunci cind s-a cocotat pe scaunul sau, l-a primit ca bonus si pe Chiru. Iar acum nu are decit sa si-l tina sanatos, sa se balacareasca cu el cit doreste.
In ceea ce ne priveste, lucrurile sint clare: inainte de a fi tate, sinteti persoane oficiale, asa ca va dam pe toti in ziar, sa vada lumea ce fel de baieti sinteti. Dar ne-am dori, este adevarat, sa lasati sudalmele in sant, sa va intoarceti la oalele voastre sparte si sa va apucati de treaba. Ca Braila asta e facuta bucati si e nevoie de o mina de gospodar care sa o repare. De tate, e drept, ne-am cam saturat.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii