Mergi la conţinutul principal

Rata somajului la Braila e mai mare decit media pe tara

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca a finalizat situatia referitoare la persoanele fara loc de munca din Braila. Astfel, la sfarsitul lunii ianuarie 2007, rata somajului inregistrata la nivelul judetului Braila a fost de 6 % cu 0,6 puncte procentuale mai mare decit media la nivel national (5,4%). Comparativ cu luna decembrie aceasta a crescut cu 0,6 puncte.
Ca de obicei, in Braila numarul barbatilor care nu au de lucru este mult mai mare decit cel al femeilor. Practic, la finele lui ianuarie, in evidentele AJOFM figureaza nu mai putin de 8058 persoane care nu au slujbe, numarul crescind cu 773 persoane, fata de luna anterioara.
Din punct de vedere al studiilor, structura brailenilor care nu au un loc de munca se prezinta astfel: 86,1% au nivel de instruire primar, gimnazial si profesional, 11,1% sunt absolventi de liceu si de scoala postliceala si numai 2,8% au studii superioare. Cei mai numerosi sint somerii cu virsta de peste 40 de ani, 38,7%, urmati de cei care au intre 30 si 39 de ani, 33,6% si de cei de pina-n 29 de ani, 27,7%. "Din totalul persoanelor inregistrate, 2.533 sunt someri indemnizati si 5525 neindemnizati. Numarul somerilor indemnizati a crescut cu 378 persoane, iar cel al somerilor neindemnizati a crescut cu 355 persoane. Ponderea somerilor care nu mai beneficiaza de indemnizatii este de 68,6%", ne informeaza reprezentantii AJOFM.
Cei mai multi someri provin din mediul rural, 67,9%, in timp ce numai 32,1% sint din Braila, Faurei, Ianca si Insuratei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu