Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rata somajului la Braila e mai mare decit media pe tara

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca a finalizat situatia referitoare la persoanele fara loc de munca din Braila. Astfel, la sfarsitul lunii ianuarie 2007, rata somajului inregistrata la nivelul judetului Braila a fost de 6 % cu 0,6 puncte procentuale mai mare decit media la nivel national (5,4%). Comparativ cu luna decembrie aceasta a crescut cu 0,6 puncte.
Ca de obicei, in Braila numarul barbatilor care nu au de lucru este mult mai mare decit cel al femeilor. Practic, la finele lui ianuarie, in evidentele AJOFM figureaza nu mai putin de 8058 persoane care nu au slujbe, numarul crescind cu 773 persoane, fata de luna anterioara.
Din punct de vedere al studiilor, structura brailenilor care nu au un loc de munca se prezinta astfel: 86,1% au nivel de instruire primar, gimnazial si profesional, 11,1% sunt absolventi de liceu si de scoala postliceala si numai 2,8% au studii superioare. Cei mai numerosi sint somerii cu virsta de peste 40 de ani, 38,7%, urmati de cei care au intre 30 si 39 de ani, 33,6% si de cei de pina-n 29 de ani, 27,7%. "Din totalul persoanelor inregistrate, 2.533 sunt someri indemnizati si 5525 neindemnizati. Numarul somerilor indemnizati a crescut cu 378 persoane, iar cel al somerilor neindemnizati a crescut cu 355 persoane. Ponderea somerilor care nu mai beneficiaza de indemnizatii este de 68,6%", ne informeaza reprezentantii AJOFM.
Cei mai multi someri provin din mediul rural, 67,9%, in timp ce numai 32,1% sint din Braila, Faurei, Ianca si Insuratei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii