Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rapitorii celor patru ostatici occidentali anunta revendicarile

Rapitorii celor patru ostatici occidentali disparuti in Irak au amenintat, intr-o inregistrare difuzata de postul de televiziune Al-Jazeera, ca ii vor executa daca autoritatile nu vor elibera, pina la 8 decembrie, toti detinutii din inchisorile irakiene si americane, relateaza AFP.
Rapitorii au acordat autoritatilor irakiene si americane termen pina pe 8 decembrie ca sa le indeplineasca cerintele, a precizat postul de televiziune qatariot, citind un comunicat primit odata cu inregistrarea video.
"Gruparea acorda un ultimatum celor vizati ca sa indeplineasca cerintele lor", a afirmat postul de televiziune, precizind ca au fost mentionati detinutii "din inchisorile Ministerului irakian de Interne" si cei "din inchisorile fortelor de ocupatie", printre care Camp Bucca (sud) si Abu Ghraib, din apropiere de Bagdad.
Americanul Tom Fox, in virsta de 54 de ani, britanicul Norman Kember, de 74 de ani, si cetatenii canadieni James Loney (41 de ani) si Harmeet Singh Sooden (32 de ani), angajati ai organizatiei umanitare Christian Peacemaker Teams (CPT), au fost rapiti la Bagdad, simbata trecuta, de o grupare necunoscuta pina in prezent - Brigazile Sabiilor Dreptului.
Al-Jazeera a difuzat doua scurte secvente video, in care puteau fi vazuti mai intii doi barbati identificati ca fiind cetatenii canadieni, apoi alti doi - britanicul si americanul -, care vorbesc in fata camerei de filmat, fara insa a li se putea auzi vocea.
Ostaticii fac apel la Guvernele american si britanic sa isi retraga trupele din Irak, a adaugat Al-Jazeera.
La 29 noiembrie, acelasi post de televiziune a difuzat o inregistrare video care prezenta primele imagini cu ostaticii acuzati ca sint "spioni" platiti de Washington si Londra.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii