Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rapid a facut publice in premiera sumele de transfer

Presedintele executiv al FC Rapid, Dinu Gheorghe, a facut publice, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, sumele de transfer ale achizitiilor facute in aceasta vara, aceasta fiind o premiera pentru clubul giulestean.
Astfel, pentru Ryan Griffiths, Rapid a platit 700.000 de euro, atacantul urmind sa fie detinut in coproprietate cu FC National. In cazul unui eventual transfer, Rapid isi va recupera cei 700.000, iar diferenta de bani va fi impartita cu gruparea bancara. Cristian Sapunaru a fost adus tot de la FC National in schimbul a 850.000 de euro, iar Ianis Zicu va evolua pentru Rapid sub forma de imprumut pentru un an, clubul giulestean avind prima optiune la cumpararea atacantului de la Internazionale Milano in vara anului 2007.
Dinu Gheorghe a declarat ca clubul pe care il conduce nu a inselat pe nimeni in transferul lui Ianis Zicu. "Noi ni l-am dorit foarte mult pe Zicu, iar el la rindul lui si-a dorit sa joace la Rapid. Avind in vedere ca aceste conditii erau indeplinite, nu cred ca trebuia sa cerem cuiva acordul sa il aducem la Rapid si nici sa spunem cuiva pe cei cai l-am adus aici. Nu am pacalit si nu am inselat pe nimeni, a fost un transfer in totala transparenta. Iar prima discutie cu Zicu am avut-o dupa finalul campionatului, sa nu se spuna ca am contactat un jucator aflat sub contract", a afirmat Dinu Gheorghe.
Oficialul rapidist le-a cerut conducatorilor clubului Dinamo sa nu mai faca declaratii si comentarii la adresa lui Ianis Zicu, jucator care in sezonul precedent a evoluat la formatia din "Soseaua Stefan cel Mare".
"Orice latrat la luna al unor ciini nu ne intereseaza. Asa ca ii rog sa il lase in pace pe Ianis sa joace acolo unde este legitimat. Cind a plecat la Inter nimeni nu socotea cit cistiga el pe zi. Iar cind Bratu s-a transferat anul trecut la Dinamo, cei de la Rapid au spus doar ca le pare rau ca nu au reusit transferul lui. Asa ca le cerem celor de la Dinamo sa incheie aceasta disputa cu Zicu si cu clubul Rapid", a mentionat Dinu Gheorghe.
Pina la inceperea campionatului, clubul Rapid va mai incerca sa isi completeze lotul cu inca doi jucatori. "Mai incercam sa aducem un atacant, pentru care avem deja unele contacte si un jucator polivalent care sa poata acoperi doua sau trei posturi. Pentru ca mai sint de disputat 33 de meciuri in aceasta toamna si avem nevoie de jucatori", a spus presedintele executiv al gruparii giulestene.
Intrebat daca atacantul de care a mentionat este Marius Niculae sau un virf de la echipa ucraineana Sahtior Donetk, Dinu Gheorghe a raspuns "caldut", lasind sa se inteleaga faptul ca intre aceste doua variante se va alege in final.
La conferinta de presa organizata cu ocazia prezentarii oficiale a jucatorilor Ianis Zicu, Ryan Griffits si Cristian Sapunaru, a participat si antrenorul Razvan Lucescu, care a solicitat de asemenea oficialilor dinamovisti sa nu mai comenteze transferurile facute de Rapid.
"Poate ca ne-am dorit si noi unii jucatori care au ajuns la alte cluburi, poate chiar rivale cu noi, dar n-am facut niciodata comentarii. Profesional e corect ca jucatorul de la o alta echipa sa fie lasat in pace. Le cer celor de la Dinamo sa renunte la a mai face comentarii la adresa jucatorilor care sint la Rapid", a spus Lucescu.
In ceea ce il priveste pe fundasul Cristian Sapunaru, antrenorul giulestean a afirmat ca acesta poate sa joace pe 4 sau 5 posturi, inclusiv cel de atacant.
Tehnicianul a mentionat ca cei trei fotbalisti achizitionati de Rapid in intersezon sint jucatori valorosi, care s-au afirmat in primavara la echipele lor. "Transferindu-i am adus un plus de valoare si am compensat oarecum plecarile lui Pancu, Moldovan si Niculae. Acum sint linistit, pentru ca avem 20 de jucatori de cimp, plus cei 2 portari, deci avem minimum de fotbalisti pentru a incepe acest sezon", a adaugat tehnicianul.
Cu toate acestea, Lucescu sustine ca nu a renuntat la ideea de a-l convinge pe atacantul Viorel Moldovan sa se intoarca la Rapid: "Aceasta poveste cu Viorel nu s-a incheiat. Eu imi doresc si sper in inima mea ca peste 2-3 saptamini sa se sature de stat acasa si sa vina la echipa. Este un jucator cu mare experienta si nu e unul care sa aiba nevoie de foarte mult timp pentru a se pune la punct cu pregatirea".
Razvan Lucescu a precizat ca Rapid isi doreste sa cistige Supercupa Romaniei, programata, simbata, de la ora 21.00, pe stadionul National din Complexul Sportiv "Lia Manoliu" in compania formatiei Steaua. El a explicat de asemenea ca nu isi doreste ca echipei sale sa ii fie impus vreun obiectiv in acest sezon.
"Ne dorim foarte mult sa cistigam si nu credem in declaratiile celor de la Steaua ca nu ii intereseaza Supercupa. Eu nu vad nici o legatura intre Liga Campionilor, campionat sau Supercupa, sint cu totul alte competitii. Noi respectam aceasta Supercupa si speram sa o cistigam. Vreau sa jucam numai la victorie. Nu ne-am propus deocamdata nimic in acest sezon si nu vreau ca cineva sa impuna un anumit obiectiv. Obiectivul trebuie sa vina din interiorul grupului", a afirmat Lucescu.
Intrebat daca a semnat noul contract cu clubul Rapid, Ravan Lucescu a negat. "Nu, dar nici nu are importanta. Pentru mine conteaza mai putin. M-au deranjat insa unele lucruri care s-au spus si vreau sa le lamuresc. Daca m-am intors la Rapid inseamna ca voi ramine aici pina cind voi fi dat afara sau pina la finalul campionatului. Dar eu nu am afirmat saptamina trecuta ca voi pleca de la Rapid daca nu este adus Griffiths", a adaugat tehnicianul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii