Mergi la conţinutul principal

Războiul pe locurile de parcare, faza amenzilor date de Poliţia Locală

• un şofer care a ocupat abuziv locul  închiriat de la Primărie de un alt brăilean a fost sancţionat cu 500 lei • alţi doi şoferi au primit doar avertisment, pentru acelaşi tip de contravenţie • aceştia au scăpat mai ieftin pentru că ar fi fost cooperanţi cu agenţii Poliţiei Locale • a fost amendat, cu 1.500 lei, şi un posesor de camion agabaritic care a parcat pe domeniul public, în loc să îşi ducă mastodontul într-o autobază de la marginea municipiului • surprinzător, acesta a fost  singurul sancţionat, deşi numeroşi alţi şoferi de TIR sau autobuz procedează la fel

 

Bătălia pentru locuri de parcare este acerbă, în special în cartierele de blocuri brăilene, şi de multe ori, fie în disperare de cauză, pentru că nu au o altă posibilitate, fie pur şi simplu pe bază de tupeu, unii şoferi parchează pe locurile pe care alţii le-au rezervat plătind o chirie lunară către Primărie. Amenzile prevăzute în Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 191 din 2013 sunt destul de mari, însă Poliţia Locală evită de multe ori să le aplice, preferând să le dea doar avertismente acelor şoferi care nu dovedesc reavoinţă. În cazul celor ce nu vor să înţeleagă de vorbă bună sau “uită” să mai plece de pe locul plătit de altcineva, se ajunge, totuşi, şi la sancţiune. Aşa a păţit brăileanul C.P, în vârstă de 72 ani, care a fost amendat recent cu 500 lei, după cum se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale, deoarece a ocupat un loc de parcare în zona blocului A24bis, de pe strada Sebeşului, ignorând faptul că un alt locatar rezervase acel spaţiu având un contract încheiat în acest sens cu Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală din cadrul Primăriei Brăila.

Alţi doi brăileni, în vârstă de 18, respectiv 44 de ani, au scăpat doar cu avertisment, pentru acelaşi gen de contravenţie. “În cazul celor care vin imediat şi îşi mută maşina, se aplică de regulă doar avertisment. Dacă, în schimb, refuză să elibereze locul  sau au o atitudine ostilă, se merge pe amenzile prevăzute de   H.C.L.M.Brăila nr.191/2013”, ne-a explicat Ciurea Seny, şeful Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Locale Brăila.

Tot pe linia parcărilor neregulamentare, agenţii Poliţiei Locale au aplicat o sancţiune, în perioada 18 - 25 iulie, proprietarului unui vehicul de mare tonaj care a staţionat pe domeniul public, într-un loc unde acest lucru nu era permis. Astfel, pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.103/2008, privind interzicerea staţionării voluntare a autovehiculelor cu o masă maximă autorizată mai mare de 3,5 t pe drumurile publice, precum şi pe terenurile aparţinând domeniului public şi domeniului privat al Municipiului Brăila, a fost sancţionat contravenţional numitul G.M, în vârstă de 55 ani, din Brăila, cu amendă în valoare de 1.500 lei.  Acesta a staţionat voluntar, în intervalul orar 19.17 - 19.23, pe Şos. Râmnicu Sărat, în dreptul imobilului cu nr. 43, cu autoutilitara marca Mercedes cu nr.de înmatriculare BR-08-MGA. Nu e mai puţin adevărat, însă, că pe Şos. Râmnicu Sărat, în special în zona hipermarket-ului Praktiker, staţionează zilnic multe vehicule de acest gen. Întrebat de ce nu li s-au aplicat sancţiuni şi proprietarilor acestora, reprezentantul Poliţiei Locale ne-a spus că, în general, se merge pe varianta somaţiilor, iar şoferii avertizaţi se conformează şi îşi mută maşinile, nu se mai dau şi amenzile prevăzute de HCLM 103. E greu de înţeles, totuşi, în ce fel se conformează şoferii respectivi, în condiţiile în care zona menţionată este ocupată zilnic, în special seara, de vehicul de mare tonaj. De altfel, situaţii similare pot fi întâlnite în multe alte zone din municipiu, cu TIR-urile sau autobuze parcate în zone rezidenţiale, deşi, potrivit regulilor stabilite în Consiliul Local, acestea ar trebui ţinute în autobazele existente la marginea oraşului.

Amenzi au primit, totuşi, în intervalul 18 - 25 iulie, posesorii unor autoturisme, care au încălcat normele rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, pe raza municipiului Brăila. Astfel, au fost date 94 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 16.530 lei, fiind aplicate şi un număr de 191 puncte de penalizare, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002, republicată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro