Putem să sperăm la un an mai bun | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Putem să sperăm la un an mai bun

După un an atipic, în care am fost încorsetați în tot felul de restricții și temeri, în care pandemia cu Covid 19 a reușit să ne distanțeze și să ne izoleze unii de alții, Revelionul 2021 a fost, cum și era de așteptat, unul special atât în România, cât și în întreaga lume. La capătul unui an în care omenirea a experimentat un virus care a pus stăpânire pe întreaga planetă și a dat peste cap viețile tuturor, ucigând milioane de suflete, am așteptat Anul Nou cu speranța că ne va aduce acea vindecare mult-dorită, care va pune capăt coșmarului și ne va readuce la normalitate, dându-ne viețile înapoi.

Dar, anul acesta, sărbătorile nu au mai fost așa de fastuoase ca altădată, străzile au fost pustii, ceremoniile au fost anulate și mulți dintre noi au făcut trecerea dintre ani acasă, în sufragerie, am stat pe balcon sau la fereastră, cu un sentiment de înstrăinare și de însingurare. Focurile de artificii nu au mai fost în piețele centrale, în prezența a zeci de mii de oameni care dansau, cântau, dansau și se bucurau, dar s-au înălțat timid, peste blocuri, iar noi le-am privit din spatele ferestrelor.

O imagine sumbră, un Revelion atipic, după o perioadă grea și lungă de pandemie, după un an plin de provocări, de boală, de luptă între viață și moarte, de distanțare și de renunțare.

După ce am tot butonat în aceste zile telecomanda, pot spune că nici posturile de televiziune nu s-au îngrămădit să ne ofere programe spectaculoase. Emisiuni anemice, filme prăfuite sau programe preluate din anii anteriori, la trecerea dintre ani. Un început de an trist, cu mesaje repetate de informare a publicului privind vaccinarea anticovid, ca un fel de picătură chinezească peste sufletul nostru zdrobit de neputință și de singurătate, o undă palidă  de speranță în zâmbetul artificial al celor care încercau să ne ureze din spatele ecranului LA MULȚI ANI.

Ca în fiecare an, am așteptat cu nerăbdare concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena. Din cauza restricțiilor cauzate de pandemia de Covid-19, concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena a fost  organizat, pentru prima oară, fără public în sală. Un concert straniu, dar înălțător, cu sala goală, un eveniment difuzat în peste 90 de țări din întreaga lume și văzut de cel puțin 50 de milioane de telespectatori, care au oferit aplauze virtuale. Un concert frumos, dar trist, cu un mesaj de speranță pentru întreaga omenire, un mesaj fără precedent și, poate, cel mai semnificativ mesaj de început de an, lansat de dirijorul Riccardo Muti, la cei aproape 80 de ani, pe podiumul Filarmonicii din Viena,

„Muzica nu este divertisment, muzica nu este o profesie, muzica este o misiune! Misiunea de a face o societate mai bună, o societate căreia să nu-i lipsească gândirea profundă.... Să ne gândim în primul rând la sănătate și considerați Cultura ca un element de primă importanță pentru a avea o societate mai bună în viitor. Putem să sperăm la un an mai bun. La mulți ani!”.

Sănătate, bucurii și un an mai bun vă doresc și eu - LA MULȚI ANI!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro