Skip to main content

Puscarie grea pentru cinci traficanti de droguri

In ciuda masurilor energice luate de autoritati, Braila pare sa fi fost invadata, inca de anul trecut, de pastile ecstasy, ajungind astfel la cheremul traficantilor de droguri. Daca, in anii trecuti, amatorii de "moarte alba" autohtoni se multumeau cu doua-trei fiole de fortral, al caror continut si-l injectau in vene, acum ei au trecut direct la consumul de droguri de mare risc, pe primul loc in preferinte situindu-se comprimatele ecstasy. Potrivit art. 2 din Legea 143/2000, pedeapsa pentru traficul de droguri de mare risc este cuprinsa intre 10 si 20 de ani de inchisoare. Cu toate acestea, Politia a descoperit si continua sa descopere tot mai multe retele de traficanti de droguri - unele cu ramificatii internationale -, reusind sa anihileze mare parte din ele. Din pacate, tot mai multi braileni, in special tineri, cad prada tentatiei, ajungind consumatori de droguri si, implicit, viitori clienti ai penitenciarelor.
Anul trecut, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a reusit sa-i dea pe mina instantei de judecata pe trei indivizi care au primit, ulterior, intre 4 si 15 ani de inchisoare, pe motiv ca au comercializat peste 2.000 de comprimate MDMA ("3,4 methylenedioxymetamfetamina"). De data aceasta, investigatorii sub acoperire au reusit sa se infiltreze intr-o alta retea de traficanti, cei cinci suspecti fiind retinuti, trimisi in judecata si, acum, condamnati la ani grei de inchisoare, pentru trafic de droguri de mare risc. Trei dintre negustorii de comprimate ecstasy au fost prinsi in flagrant, cu 44 de pastile asupra lor. Pina pe 6 iulie 2006, toti cei cinci suspecti (mai putin minorul) au ajuns dupa gratii. Oamenii legii continua cercetarile, pentru depistarea tuturor celor implicati in retea, intrucit se banuieste ca "marfa" ar fi fost achizitionata, prin intermediari, din Olanda sau Germania.

10 ani de puscarie pentru distribuitorul de "moarte alba"

Investigatorii DIICOT au sesizat instanta de judecata, mai precis Tribunalul Braila, pe data de 31 iulie 2006, in legatura cu savirsirea infractiunii de trafic de droguri de mare risc (art. 2 din Legea 143/2000). La aceeasi data, "lotul" celor cinci traficanti (trei dintre ei si consumatori) de droguri au fost dati pe mina judecatorilor. Saptamina trecuta, magistratii braileni i-au condamnat pe cei cinci la ani grei de inchisoare, patru dintre acestia aflindu-se dupa gratii pe tot parcursul procesului penal. Astfel, potrivit unor surse judiciare, Alexandru P., care avea doar 17 ani la data savirsirii faptei, a primit o pedeapsa rezultanta de 7 ani de inchisoare, iar George A., in virsta de 23 de ani, 5 ani de inchisoare cu executare in penitenciar si 2 ani pedeapsa complementara, constind din interzicerea unor drepturi. Cel de-al treilea traficant de droguri, Antonio R., de 22 de ani, a fost condamnat la 7 ani de puscarie si 2 ani pedeapsa complementara, iar Laurentiu B., 26 de ani, recidivist, 7 ani si 6 luni de inchisoare. Galateanul Nicu B., de 27 de ani, cunoscut recidivist, considerat "capul" retelei de trafic de droguri - cel care a facut rost de pastilele ecstasy -, a primit pedeapsa cea mai mare: 10 ani de inchisoare si 2 ani pedeapsa complementara. Instanta a mai dispus confiscarea si distrugerea drogurilor traficate.
Potrivit anchetatorilor, in perioada martie - aprilie 2006, inculpatii "au efectuat mai multe tranzactii cu pastile ecstasy (3,4 methylenedioxymetamfetamina - MDMA)". Indivizi fara ocupatie, cei patru braileni erau amici, frecventind, spun investigatorii DIICOT, cam aceleasi cluburi. Unul dintre ei il cunostea pe distribuitorul din Galati, Nicu B., si asa s-a pus la punct "afacerea" cu pastile ecstasy. Brailenii obtineau, spun anchetatorii, un profit de pina la 100%: cumparau un comprimat cu 250.000 de lei si il revindeau consumatorilor de droguri la Braila, cu 4 - 500.000 de lei bucata. Prin mijloace specifice, la scurt timp, anchetatorii DIICOT au reusit sa se infiltreze in retea, organizind un flagrant "ca la carte".
Astfel, in ziua de 10 aprilie 2006, Laurentiu B. si Antonio R. s-au deplasat la Galati pentru o noua tranzactie cu droguri de mare risc. Dupa ce-au cumparat 44 de comprimate ecstasy, ei au fost retinuti de investigatori sub acoperire, impreuna cu Nicu B., distribuitorul. Drogurile au fost gasite in masina brailenilor, iar banii asupra galateanului. La scurt timp, au fost retinuti si ceilalti indivizi implicati, mai putin minorul Alexandru P., care a fost cercetat in stare de libertate. Ultimul a cazut in plasa oamenilor DIICOT braileanul George A. care, in momentul in care a fost organizat flagrantul, era plecat in strainatate. Acesta a fost retinut si arestat pe data de 6 iulie 2006. Mai trebuie precizat faptul ca traficantii cumparau cite 2-3 pastile si pentru consumul propriu (mai putin distribuitorul din Galati si minorul). La data trimiterii in instanta a dosarului instrumentat de DIICOT, oamenii legii continuau cercetarile, pentru depistarea tuturor celor implicati in reteaua de trafic de droguri. Hotarirea instantei de judecata poate ramine definitiva in urmatoarele zile, daca nu va fi apelata de nici una din parti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu