Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pugilistul Lucian Bute si-a pastrat titlul mondial IBF la categoria supermijlocie

Pugilistul clubului Interbox, Lucian Bute, si-a pastrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, dupa ce l-a invins, simbata dimineata, prin KO tehnic in repriza a zecea, pe americanul William Joppy.
In meciul cu Joppy (39-4-2, 30 KO), Bute (22-0-0, 18 KO) si-a pus pentru prima data in joc centura mondiala cucerita in 20 octombrie 2007, la Montreal, dupa ce l-a invins prin KO in repriza a 11-a, pe americanul Alejandro Berrio.
Lucian Bute a dominat meciul cu William Joppy. Romanul l-a trimis la podea pe american pentru prima data la finalul reprizei a noua, printr-un upercut de stinga. Meciul a fost cistigat de Bute in repriza a zecea, cind Joppy a fost din nou trimis la podea si numarat de arbitru, romanul fiind declarat invingator prin KO tehnic.
"Am demonstrat lumii intregi ca merit sa fiu campion. Multumesc romanilor care au fost alaturi de mine. Dedic aceasta victorie tuturor femeilor, cu ocazia zilei de 1 martie", a declarat Lucian Bute, pentru Radio Romania Actualitati, imediat dupa incheierea meciului.
Lucian Bute, care a implinit, joi, 28 de ani, este al treilea pugilist roman campion mondial la box profesionist, dupa Mihai Leu si Leonard Doroftei. Leu a devenit campion mondial la categoria semimijlocie, versiunea WBO, dupa ce l-a invins, in 22 februarie in 1997, pe panamezul Santiago Samaniego, in timp ce Doroftei a cucerit, in 5 ianuarie 2002, titlul de campion mondial la categoria semiusoara a versiunii WBA, invingindu-l la puncte pe argentinianul Raul Horacio Balbi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii