Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pugilistii braileni si-au verificat fortele cu boxeri de la alte trei cluburi

Simbata, in cocheta sala de box a Clubului Sportiv Municipal a avut loc o interesanta gala de box la care au participat si pugilisti de la CSM Unirea Focsani, Danubius Tulcea si citiva de la clubul lui Lucian Bute din Pechea, dar si unul de la CSO Ianca.
Cu mici exceptii, boxerii clubului organizator au reusit sa cistige meciurile de verificare. Remarcati in prima parte a galei de catre antrenorul lotului national de juniori, Ion Moroita, prezent si el la acest eveniment sportiv, au fost boxerul din Ianca, Ionut Stoica, dar si reprezentantul CSM-ului, Georgian Dinca.
"M-au impresionat cei doi boxeri, pe primul il voi recomanda la lotul de cadeti, celui de-al doilea ii voi urmari personal evolutia la Braila, pentru ca amindoi sint sportivi care promit", a declarat Ion Moroita.
Ultimele trei meciuri ale galei au suscitat un interes deosebit, ele fiind cele mai interesante deoarece in ring au boxat medaliatii la cadeti, tineret si seniori ai CSM -ului din Braila.
La categoria 91 de kg, campionului national de cadeti de anul trecut, Nicusor Popa, aflat in primul an de juniorat i-a fost necesara o singura repriza pentru a cistiga intilnirea cu Ion Badea, de la Danubius Tulcea. Popa a condus lupta in ring si l-a adus pe adversarul sau in doua rinduri in postura de a fi numarat, fapt ce l-a determinat pe antrenorul tulcean sa opreasca lupta.
La categoria 69 de kg, Florin Christescu l-a avut ca adversar pe Marian Stingaciu din Focsani, un adversar tenace care a incercat in primele doua reprize sa-i puna destule probleme. Campionul national en titre la tineret, pregatit de Costica Dafinoiu, a avut un start bun in acest an, el avind deja o participare oficiala la Cupa Romaniei, unde a fost scos din cursa de catre singurul medaliat olimpic al Romaniei din ultima vreme, Ionut Gheorghe.
Christescu a condus lupta in ring, si a etalat o mare varietate de lovituri in fata focseneanului, fost campion national la categoria 54 de kg, pe vremea cind activa la Metrorex Bucuresti, reusind sa obtina o victorie clara.
Dupa o lunga absenta, cauzata de unele probleme medicale la coloana vertebrala, Florin Ivan a redebutat cu o victorie in meciul sustinut cu reprezentantul clubului din Pechea, George Trandafir. Ivan a avut o sarcina destul de dificila deoarece adversarul pe care l-a intilnit munceste in Italia, unde se si antreneaza la un club alaturi de boxeri profesionisti. Chiar daca a stat departe de ring, Florin Ivan s-a antrenat si a demonstrat ca nu intimplator anul trecut a fost medaliat cu aur la tineret si bronz la seniori. El a avut o viteza de reactie mai mare decit cea a adversarului, a lovit mai clar si a cistigat la puncte.
Pe 25 martie aceiasi pugilisti se vor confrunta la Focsani, urmind ca pe 1 aprilie Braila sa fie din nou gazda a unei astfel de gale amicale, ultima verificare inaintea etapei de zona a Campionatului National de cadeti si juniori.

"Am remarcat la sportivii nostri lipsa meciurilor de verificare, dar si lipsa pregatirii", este de parere directoarea CSM-ului, Tinca Amza

La finalul galei, directoarea CSM-ului era multumita pe de o parte ca toti sportivii sectiei pe care o conduce au disputat cite un meci, dar a considerat ca in scurta perioada ramasa pina la etapa de zona mai sint inca multe probleme de rezolvat: "A fost o gala de pregatire si totodata un prilej pentru antrenori si conducerea clubului de a vedea cu cine putem ataca etapele de zona si pe cele finale ale campionatelor nationale. Este foarte greu sa organizezi o gala amicala deoarece la federatie sint inscrise foarte multe cluburi, dar in realitate putine sint cele care mai activeaza. Am remarcat la sportivii nostri lipsa meciurilor de verificare, dar si lipsa pregatirii. Mai avem mult de lucru la pregatirea fizica si tactica. De altfel, vom avea o discutie pe tema acestei gale pentru a remedia carentele care s-au observat.
Si pentru a incepe sa intram pe un fagas normal va trebui sa lucram diferentiat pe nivele valorice.
In privinta lui Ivan s-a vazut putin totusi ca a avut probleme medicale, dar el este pe un drum bun la fel ca si Florin Christescu.
Sper sa mai participam la cel putin inca doua gale de verificare inaintea etapei de zona".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii