Mergi la conţinutul principal

PSD rămâne PSD

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, care vizează funcţia plină de lider al partidului, îl critică dur pe Florin Cîţu, actual premier dsemnat şi în acelaşi timp ministru interimar al Finanţelor, pentru deficitul bugetar uriaş al României. Un deficit bugetar de 4,6% din PIB pentru anul 2019, cu mult peste limita maximă de 3% permisă de UE statelor membre şi pentru care Comisia Europeană a anunţat declanşarea procedurii de deficit excesiv în cazul României. Deficitul bugetar va fi probabil şi mai mare şi în acest an, mai ales în contextul în care pensiile s-ar majora cu 40% de la 1 septembrie. Nu e o situaţie deloc încurajatoare.

Dar tot acest deficit bugetar, această „gaură” de miliarde de euro, rezultată din faptul că statul a cheltuit cu mult mai mulţi bani decât a încasat, este strict rezultatul politicilor PSD, din vremea în care se afla la guvernare. Iar Ciolacu, evident, ştie foarte bine asta. Ştie, dar minte cu neruşinare, aşa cum îi place unui pesedist care se respectă. I se pot reproşa multe lui Florin Cîţu, guvernului Orban şi guvernării PNL. Chiar multe! Dar, în niciun caz, nu i se poate reproşa depăşirea deficitului bugetar, în contextul în care alianţa PSD-ALDE a guvernat 10 luni din 2019, iar această gaură se datorează exclusiv politicilor iresponsabile de majorare a pensiilor şi mai ales a salariilor la stat, politici ale guvernării PSD. Dezmăţul financiar bugetar, practicat de PSD strict din populism ieftin, a fost atributul principal al fostei guvernări. Ca să nu mai vorbim de manevrele făcute la Finanţe, aproape de măsluire a datelor privind deficitul bugetar pe 2018, prin amânarea unor plăţi, în detrimentul companiilor private, doar pentru a masca datele reale privind situaţia bugetului de stat.

Cum poţi tu acum, ca preşedinte PSD, să-i acuzi pe alţii de depăşirea deficitului bugetar, când toată lumea a atras atenţia şi a avertizat PSD, în ultimii 2 ani, că bagă România înt-o posibilă criză economică, tocmai din cauza politicilor populiste complet iresponsabile pe care le practica guvernarea anterioară Dragnea-Dăncilă? Cum, când inclusiv fostul tău partener de guvernare, Tăriceanu, atrăgea atenţia încă din august 2019, că bugetul are o „gaură” de vreo 9 miliarde de lei? Cum, când toată lumea sănătoasă la cap din ţara asta a atras atenţia guvernării PSD că nu este normal să creşti aiurea pensii, pensii speciale şi salarii la stat, fără să ai resurse bugetare pentru asta?

Cum poţi să nu ai nicio tresărire, nicio remuşcare, aruncând vina pe alţii pentru iresponsabilitatea propriei guvernări? Probabil, ca politician fără scrupule, poţi să faci liniştit asta. Iar Ciolacu asta se dovedeşte a fi. Ca să nu mai vorbim şi de derapajele anti-europene şi naţionalist-populiste pe care a început Ciolacu să le aibă în ultima vreme. Semn că Marcel Ciolacu este tot un fel de Dragnea, doar că într-o variantă ceva mai „soft”, cel puţin deocamdată. De fapt, un lucru devine tot mai clar: „noul” PSD rămâne acelaşi „vechi” PSD, dacă mai avea cineva vreo îndoială.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro