Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD: Demisiile sefilor serviciilor secrete pun in pericol siguranta tarii

Social-democratii braileni sint de parere ca demisiile simultane ale sefilor serviciilor secrete si a Procurorului General nu fac decit sa duca tara intr-o zona de nesiguranta. Astfel, senatorul Aurel Simionescu a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca, faptul ca presedintele Basescu a solicitat sau acceptat demisiile celor patru, aproape in acelasi timp, nu dovedeste decit inconstienta pe de o parte, dar si o graba de a scapa de persoane incomode si de a face pe plac liberalilor, pe de alta parte: "Nu demisiile in sine ma deranjeaza, deoarece nu e nimeni batut pe functie si cu totii putem fi inlocuiti. Mai devreme sau mai tirziu oricum trebuia ca cei 4 sa fie inlocuiti. Dar totul s-a intimplat dintr-o data, iar acest lucru pune in pericol siguranta tarii. Aceste demisii se puteau da si pe rind, intr-o anumita succesiune, ca sa nu se creeze haos". Acesta s-a aratat de parere ca, poate demisiile care ar fi trebuit prezentate primele ar fi trebuit sa fie cele ale ministrului Macovei si ale judecatorilor care au instrumentat cazul Hayssam: "Nu procuratura a fost vinovata, ci sistemul juridic. De acolo a pornit totul. Acolo trebuie cautati vinovatii. Mi se pare anormal sa fie gasit vinovat procurorul general al Romaniei pentru o greseala a instantei de judecata si, implicit, a sistemului judiciar condus de Macovei. Dar acum s-a gasit doar un moment in care sa se faca pe plac PNL, care dorea de mult demisia lui Botos".
La rindul sau, consilierul municipal Doru Damian s-a aratat de parere ca, ceea ce s-a intimplat in cursul saptaminii trecute nu a fost decit o lovitura de palat, menita sa ii aduca un plus de imagine presedintelui tarii: "Precum croitorasul cel viteaz, Basescu a nimerit nu 7, ce-i drept, ci 4 dintr-o lovitura. A fost o lovitura de palat care a decapitat serviciile secrete si i-a adus si un plus de imagine. Dar Basescu a dovedit pina acum ca nu poate conduce decit prin bruscari".
Afirmatiile senatorului Simionescu contrazic insa declaratiile sale de la sfirsitul saptaminii trecute, atunci cind considera ca, in urma demisiilor celor patru s-a instaurat o stare de normalitate. Tot atunci, senatorul PSD declara ca i se pare firesc gestul lui Basescu de a cere demisiile celor patru, in contextul in care, asa cum declara atunci, "e important sa lucrezi cu persoane in care ai incredere".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii