Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Protestul de la frontiera dintre Georgia si Rusia a incetat

Autoritatile ruse i-au convins pe soferii georgieni care blocasera un punct de trecere a frontierei sa renunte la protestul initiat duminica, relateaza Reuters.
Aproximativ 60 de camioane din Georgia au blocat duminica un punct de trecere a frontierei intre Rusia si Georgia, pentru a protesta fata de respingerea de catre Moscova a unor transporturi de portocale. In mod traditional, Georgia furnizeaza portocale consumatorilor rusi cu ocazia sarbatorilor de Anul Nou, insa, pe fondul unei dispute, Moscova a decis sa interzica importurile de fructe georgiene pe motiv ca acestea nu indeplinesc standardele de siguranta alimentara.
Posturile de televiziune ruse au prezentat imagini de la punctul de trecere a frontierei din Muntii Caucaz, unde se putea vedea ca autoturismele tranzitau granita, iar camioanele cu fructe fusesera indreptate in alta directie.
"Drumul transcaucazian a fost deblocat si este deschis traficului", a declarat pentru agentia Interfax Soslan Sikoyev, adjunctul ministrului de Interne din republica rusa Osetia de Nord.
Potrivit agentiei Itar-Tass, trei persoane banuite ca ar fi organizat protestul au fost arestate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii