Mergi la conţinutul principal

Protest spontan la CFR. 155 de trenuri sunt afectate şi au întârzieri cu sutele de minute

* administraţia CFR şi sindicatele erau deja în negociere privind Contractul Colectiv de Muncă

 

 

 

Peste 155 de trenuri sunt afectate, la aceasta oră, ca urmare a protestului declanşat de o parte din angajaţii CFR, nemulţumiţi de negocierile privind noul contract colectiv de muncă pe unitate. Purtătorul de cuvânt al companiei, Oana Brânzan, spune că, potrivit unei situaţii provizorii, sunt afectate 155 de trenuri, care sunt oprite pe traseu, în diferite staţii. Sursa citată a precizat că este vorba despre 22 de trenuri pe raza regionalei Galaţi, 40 din regionala Braşov, 20 de pe raza regionalei Iaşi, 36 din regionala Cluj, 4 trenuri de pe raza regionalei Bucureşti, 3 din regionala Craiova şi 20 din regionala Timişoara.

La această oră trenul IR 1570 de la Galaţi spre Bucureşti are o întârziere de 270 de minute, în timp ce trenul IR 1573 pe relaţia inversă înregistrează 240 de minute de întârziere.

Reprezentanţii CFR au anunţat în această dimineaţă printr-un comunicat de presă, că o parte dintre angajaţii feroviari au declanşat protestul spontan, începând cu ora 07.00. Acest protest are loc în contextul în care administraţia şi federaţiile sindicatele reprezentative se află deja în negocieri pentru semnarea noului Contractul Colectiv de Muncă 2017-2018, “negocieri în cadrul cărora conducerea CFR SA a anuntat că în bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusă o creştere a fondului de salarii cu 22,5%, creştere care se va regăsi, în urma negocierilor cu partenerii sociali, în salariile angajaţilor”, se arată în comunicatul amintit.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro