Mergi la conţinutul principal

Protecţia anti-socială

După puţin tam-tam şi pe la Ministerul român de Externe, autorităţile olandeze au oferit un răspuns cât se poate de simplu: "Statul olandez îşi protejează cetăţenii încă de la naştere". În acest context, pentru a-şi lua copilul înapoi, părinţii erau obligaţi să demonstreze statului că au venituri suficiente, un spaţiu de locuit decent şi locuri de muncă legale, pentru a putea fi părinţi. În caz contrar, copilul rămâne la stat şi va fi dat spre adopţie.

Dacă şi statul român ar avea o astfel de viziune, prin care cetăţeanul să fie protejat încă de la naştere, ştiu sigur că, în primul rând, n-am mai fi avut părinţi care fac copii doar pentru a trăi din alocaţia acestora, n-am mai vedea copii la cerşit şi, nu în ultimul rând, nu toţi iresponsabilii s-ar mai apuca de făcut copii.
Imaginaţi-vă doar că în momentul în care o gravidă ajunge la spital pentru a naşte, i se cere o adeverinţă din care să rezulte veniturile familiei, iar un angajat al statului inspectează locuinţa în care ar urma să fie crescut copilul familiei. Imaginaţi-vă un asistat social în situaţia aceasta, care va rămâne nu doar fără copil, dar şi fără alocaţia aferentă. Imaginaţi-vă că acel copil ar fi adoptat de o familie cu venituri peste medie, cu educaţie, care va asigura copilului altceva decât trimis la cerşit, bătaie, înjurături şi un mediu de viaţă la limita subzistenţei. Acel copil, dintr-un viitor garantat infractor, va ajunge un om integrat social, cu şcoală şi cu o viaţă firească.
Dar statul român nu-şi protejează cetăţenii nici la naştere, nici de-a lungul vieţii. Nu, o alocaţie din care părinţii să-şi cumpere băutură nu înseamnă protecţie. Un ajutor social unor părinţi denaturaţi, beţivi, leneşi şi hoţi nu înseamnă protecţie. Şi nici un ajutor de căldură pentru cumpărarea de lemne cu care să fie încălzită o casă mizeră, plină de igrasie şi care stă să se prăbuşească nu înseamnă protecţie socială. Înseamnă doar perpetuarea unei situaţii prin care şi părinţii, dar cu atât mai mult copiii, sunt cu totul abandonaţi de stat şi condamnaţi la o viaţă de proscrişi. Şi sunt milioane în ţara asta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro