Mergi la conţinutul principal

Proiectul Erasmus+ TOOLS implementat de Liceul Tehnologic ”Edmond Nicolau”, Brăila, ajuns la final

Organizat într-o formulă modernă și eficientă, proiectul ”Traditional and original objects in a learning school” (TOOLS), nr. de referință 2020-1-PLO1-KA229-081472_5, derulat pe  parcursul a 3 ani, 2020-2023, a venit în sprijinul elevilor, dar și a întregii  comunități prin obiectivele propuse: revitalizarea tradițiilor, identificarea unor asemănări și diferențe între tradițiile și obiceiurile din diferite țări, precum și integrarea  socială, economică și culturală a elevilor.

Într-o epocă a globalizării care demontează valorile autentice naționale, pasionați de lucrul vechi și frumos, de tradițiile și meșteșugurile populare, membrii echipei proiectului TOOLS din cele cinci țări participante: România, Turcia, Italia, Portugalia și Polonia, s-au unit pentru a motiva elevii în a păstra valorile tradiționale peste ani.

Proiectul TOOLS a fost o adevărată experiență de cunoaștere pentru elevii Liceului Tehnologic Edmond Nicolau, oferind acestora oportunitatea de a interacționa cu elevi din spații culturale diferite.

Mobilitatea derulată în orașul Biga, regiunea Canakkale din Turcia, a fost ultima provocare din cadrul proiectului TOOLS pentru Liceul Tehnologic „Edmond Nicolau”, Brăila.

Elevii din cele cinci țări participante s-au implicat activ în toate activitățile propuse de școala gazdă, Mehmet Akif Anadolu Lisesi, prin intermediul cărora au descoperit valorile tradiționale turcești, preparatele culinare și portul specific din mai multe regiuni ale Turciei.

Proiectul Erasmus+ „Traditional and original objects in a learning school” (TOOLS), a contribuit prin cele 5 mobilități,  la conștientizarea propriilor tradiții și la păstrarea lor de către tinerele generații și a avut un impact pozitiv asupra școlilor implicate. 

Erasmus+: Vieți mai împlinite, minți mai deschise!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro