Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectul derulat de SC "Ceprohart" si-a atins obiectivele

In cursul zilei de ieri, "Ceprohart" SA Braila a prezentat rezultatele implementarii proiectului "Centru integrat de resurse pentru persoane dezavantajate profesional", derulat de firma braileana in parteneriat cu "Credinvest" SRL Buzau, in perioada 1 decembrie 2004 - 30 noiembrie 2005. In deschiderea acestui eveniment la care au participat reprezentanti ai Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Est Braila, Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila, Primariei Braila, Camerei de Comert Industrie si Agricultura Braila, ai unitatilor locale de invatamint superior, precum si beneficiari ai proiectului, directorul general al SC "Ceprohart", Dan Buteica, a subliniat importanta derularii acestui proiect prin prisma rezultatelor obtinute adaugind ca unitatea a gestionat mai multe proiecte cu finantare europeana in valoare totala de circa 750.000 euro si ca are in vedere accesarea in continuare de astfel de proiecte.
Obiectivul proiectului in discutie, finantat de Uniunea Europeana prin programul Phare 2002 - Coeziune economica si sociala - Componenta Dezvoltarea resurselor umane, a fost acela de crestere a sanselor de integrare/reintegrare pe termen lung a tinerilor care au calificari insuficiente sau nerelevante precum si a somerilor de lunga durata din judetele Braila si Buzau, in raport cu nevoile si exigentele ridicate ale pietei locale si regionale a fortei de munca. Concret, scopul acestui proiect a vizat imbunatatirea gradului de ocupare cu 18% in perioada celor 12 luni cit a durat proiectul pentru un numar de 250 persoane dezavantajate profesional. Acestora prin proiectul derulat de "Ceprohart" li s-au oferit servicii de consiliere, mediere a muncii, asistenta antreprenoriala si cursuri de instruire (operator computer, formare de asistenti administrativi/secretari si tehnici de cautare a unui loc de munca). Principalele rezultate ale proiectului indica o depasire a indicatorilor stabiliti la inceputul acestui proiect in sensul ca au fost consiliate 287 persoane fata de 250 planificate, si-au gasit un loc de munca 47 de persoane fata de 40 planificate, au fost deschise 7 noi afaceri in loc de 5 cit era stabilit prin proiect, iar in ceea ce priveste sustinerea cursurilor de instruire au absolvit aceste programe 87 de persoane fata de 62 planificate.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii