Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectul de lege privind vinzarea locuintelor ANL va fi gata in doua saptamini

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) va vinde beneficiarilor locuintele construite prin ANL, la pretul pietei, suma din care va fi scazuta valoarea amortizata. Tranzactiile se vor face doar cu acordul primariilor, a declarat Ioan Andreica, secretar de stat in minister.
"Intr-o saptamina sau doua vom scoate un act normativ cu detalii privind intentia de vinzare a locuintelor construite prin ANL. Se impun insa doua conditii: primaria, care este proprietarul blocurilor ANL, sa vrea sa le vinda, iar beneficiarul sa vrea sa le cumpere", a afirmat Andreica. El a precizat ca nici un chirias nu va putea fi obligat sa cumpere locuinta.
MTCT are nevoie, pentru elaborarea unor prevederi legislative care sa permita vinzarea unitatilor locative construite prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), de acordul Bancii de Dezvoltare a Comunitatii Europene (BDCE), care a finantat activitatea ANL printr-un credit.
Conditiile impuse de banca beneficiarului, la data acordarii imprumutului, nu includeau posibilitatea vinzarii locuintelor, insa acordul cu BDCE va fi rediscutat saptamina viitoare.
Referitor la preturile cu care ar urma sa fie vindute locuintele ANL, Andreica a spus ca acestea "trebuie aduse la valoarea pietei, din care se va scadea valoarea amortizata".
"Daca noi construim acum o locuinta cu 40.000 de euro, fiind vorba de o locuinta noua, nu se va simti prea mult scaderea impusa de valoarea amortizata, dar, in orice caz, noi ne raportam la valoarea de deviz a lucrarilor si nu la pretul cu care se vind locuintele pe piata libera unde se speculeaza mult", a adaugat secretarul de stat.
Potrivit acestuia, detaliile privind vinzarea locuintelor ANL vor fi incluse intr-un act normativ.
Andreica a mai spus ca MTCT va continua programele ANL.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii