Mergi la conţinutul principal

Proiectul "30 de milioane de euro pentru Bulevardul Dorobanţi" aşteaptă ofertanţi

Contractul vizează modernizarea Bulevardului Dorobanţilor, iar defalcat pe lucrări constă în modernizarea sistemului rutier, a căii de rulare a tramvaielor precum şi a canalului colector de sub bulevard, pe întreaga lungime a acestuia. Concret, obiectivele specifice ale proiectului sunt modernizarea căii rutiere Dorobanţilor în lungime de 4,7 Km, compusă din 4 benzi, câte două benzi pe fiecare sens, în lăţime de 7 m, modernizarea celor două căi de rulare a tramvaiului în lungime de 4 Km, consolidarea canalului colector Ghermani situat în corpul căii Dorobanţilor, reabilitarea a 4,7 Km de trotuare şi pe aceeaşi lungime reţeaua de apă, cea de termoficare, reţeaua electrică, plus refacerea a 5.000 mp mediu ambiant. Toate aceste lucrări ar urma să fie finalizate în decursul a 36 de luni de la data atribuirii contractului, adică fix 3 ani. Potrivit anunţului, licitaţia ar urma să se deruleze în data de 29 septembrie, la sediul Primăriei, începând cu ora 12.00. În viziunea beneficiarului lucrărilor, Primăria Brăila, adjudecatarul licitaţiei ar trebui să fi executat cel puţin 2 lucrări de aceeaşi anvergură tehnică şi financiară, să fi avut o cifră de afaceri medie anuală de minim 200 milioane lei şi să nu înregistreze datorii la bugetul de stat ori cel local. De menţionat este că ofertanţii trebuie să depună şi o garanţie de participare la licitaţie de 2 milioane lei. La evaluarea ofertelor, comisia locală va ţine cont de preţul oferit, termenul de execuţie şi garanţia oferită, cu menţiunea că preţul oferit este cel mai important criteriu (75% din punctaj).

Dacă nu vor fi contestaţii, lucrările ar putea începe încă din toamnă

Imediat după semnarea contractului de finanţare în data de 22 iulie, primarul municipiului, Aurel Simionescu estima că ar fi posibilă începerea efectivă a lucrărilor încă din această toamnă, dar numai în condiţiile în care, dacă se va ajunge la contestaţii, acestea să fie rapid soluţionate. Trebuie precizat că prin anunţul de licitaţie se stabileşte calea de atac: Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, iar ca organism competent în procedura de mediere Curtea de Apel Galaţi. În plus, edilul-şef a explicat că lucrările vor fi efectuate cel mai probabil pe tronsoane, începând din zona Bariera Călăraşilor spre ieşirea din municipiu pe şoseaua Dig Brăila - Galaţi. Pentru a reduce stresul locuitorilor din zonele afectate de lucrări, şi pentru asigurarea fluenţei traficului de maşini şi călători, municipalitatea ar urma să stabilească un plan împreună cu furnizorii de servicii de utilitate publică.

Potrivit informaţiilor prezentate de Ministerul Dezvoltării la semnarea contractului de finanţare în data de 22 iulie, valoarea totală a proiectului este de 29,679 milioane euro din care 24,846 milioane euro reprezintă valoarea eligibilă a proiectului. Din totalul eligibil, 19,962 milioane euro vin de la comunitatea europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 4,884 milioane euro este contribuţia beneficiarului proiectului, adică efortul financiar suportat de la bugetul local. Mai trebuie adăugat că proiectul de reabilitare a Bulevardului Dorobanţilor a fost iniţiat de către fostul primar liberal Constantin Cibu, însă, deşi proiectul a primit un punctaj bun la evaluare, nu a fost trecut pe lista de finanţare alcătuită de guvernul liberal, pe motiv că preţul final ar fi fost prea mare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro