Mergi la conţinutul principal

Proiect de 1 milion de euro. Lucrările din Lacu Dulce sunt în termen

* un cititor ne-a scris recent pe adresa redacției, supărat de modul în care s-ar  lucra pe Strada Dorului din Cartierul Lacu Dulce * acesta a acuzat că muncitorii mai mult ”se sprijină în lopeți” decât să lucreze * contactat pe acest subiect, primarul Marian Dragomir a precizat că sesizarea este nejustificată, deoarece reabilitarea străzii respective face parte dintr-un proiect mai amplu de peste 1 milion euro, pe fonduri europene, care este în termen * potrivit edilului-șef, întreaga lucrare ar trebui să fie gata în martie 2023, moment până la care nu poate aplica sancțiuni constructorului

 

Locuitorii din Lacu Dulce susțin că muncitorii care lucrează la străzile de acolo abia se mișcă, iar ei sunt nevoiți să trăiască de un an de zile în praf și printre pietroaie. Asta ne-a transmis, recent, un cititor al cotidianului ”Obiectiv - Vocea Brăilei”, care a declarat că pe Strada Dorului muncitorii au decopertat strada de mai bine de un an de zile și acum ”mai mult stau la umbră sau se sprijină în lopeți” decât să muncească, în timp ce oamenii merg zilnic prin pietroaie. Contactat în legătură cu această sesizare, primarul Marian Dragomir a punctat că lucrurile sunt mai complexe atunci când vine vorba despre Strada Dorului din Cartierul Lacu Dulce, deoarece aceasta este foarte lungă, o parte a fost realizată de firma ”Micatis” cu bani de la bugetul local, în timp ce o altă parte este prinsă într-un proiect mai amplu, pe fonduri europene, al cărui termen final de execuție este sfârșitul lunii martie 2023. Cu alte cuvinte, edilul-șef a subliniat că sesizarea nu este una justificată, atât timp cât lucrarea este în termen. De asemenea, a subliniat că în acest context Primăria nu poate imputa constructorului, societatea Obercons Com SRL, felul în care pune în operă respectiva lucrare, atât timp cât respectă graficul.

 

 

”Proiectul este în termen și nu există probleme în acest moment. Străzile vor fi asfaltate până în toamnă, conform graficului. După cum evoluează lucrările nu se estimează întârzieri care să conducă la aplicarea de penalități constructorului”, a declarat Dragomir.
Edilul-
șef a subliniat că acest proiect realizat pe fonduri europene se ridică la valoarea de 1.605.000 euro și include mai multe lucrări: modernizarea carosabilului și a trotuarelor 858 m (Str.  Dorului); 335 m (Str. Mina Minovici) 1.193 m; un teren de baschet/handbal acoperit cu structură metalică și membrană pvc 1.008 mp; un teren de fotbal acoperit cu același material - 1.008 mp; un teren de tenis acoperit la fel - 594 mp; 12 parcări pe Str Mina Minovici; 840 mp de spațiu verde cu gazon, pe care sunt bănci, coșuri, alei; un loc de joacă; precum și o fântână arteziană. Locul de joacă are o tematică marină, și se întinde pe 361 mp. De asemenea, va exista și un rastel pentru biciclete.

Ieri, mai multe echipe de muncitori se aflau în zona respectivă și lucrau.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro