Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Programul institutiilor in minivacanta de Revelion

Cu ocazia trecerii in noul an, toate institutiile si unitatile din domeniul administratiei locale, precum si din sfera serviciilor publice vor avea in mod selectiv liber. Asta pentru ca in cazul activitatilor "cu foc continuu" trebuie asigurata permanenta. Astfel, daca furnizorii de servicii publice au stabilit ca in perioada 30 decembrie 2006 - 2 ianuarie 2007 casieriile proprii vor fi inchise, pentru asigurarea populatiei cu apa potabila, agent termic, gaz metan sau energie electrica, ativitatile aferente ce tin strict de acest sector vor functiona non-stop. Concret, asa cum au explicat principalii furnizori de servicii publice, in perioada mentionata, sint asigurate doar activitatile de permanenta, cum este cazul dispeceratelor, echipelor de interventie sau serviciilor de preluare a deranjamentelor.
La Prefectura, Primarie si Consiliul Judetean, se va lucra astazi cu program normal, pina la ora 16.00, iar salariatii vor reveni la lucru miercuri, 3 ianuarie. Si Compania Nationala Posta Romana SA a anuntat ca oficiile postale vor fi inchise pe 31 decembrie, 1 si 2 ianuarie.
Directia Administratiei Pietelor si Tirgurilor (DAPT) Braila a anuntat ca, in perioada sarbatorilor, programul de lucru este urmatorul:
30 si 31 decembrie - program duminical
1 ianuarie - toate pietele sint inchise
2 ianuarie - Hala Centrala inchisa, iar in celelalte piete, program duminical
3 ianuarie - program normal
In ceea ce priveste programul de lucru al casieriilor furnizorilor de servicii publice, pe perioada sfirsitului de an si inceputul lui 2007, acesta este asemanator. De exemplu, casieriile Sucursalei locale de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice (SDFEE) vor mai fi deschise doar astazi cu program de functionare pentru o zi normala de lucru (8.00 - 18.00), urmind a fi redeschise abia miercuri, 3 ianuarie, acelasi regim de lucru avind si casieriile regiei locale de apa-canal, precum si operatorul de termoficare.
Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca lucreaza, astazi, intre orele 8.30 si 4.00 si isi reia activitatea in data de 3 ianuarie. Salariatii Directiei Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei lucreaza pe 29 decembrie, intre orele 8.30 - 4.30, programul cu publicul fiind pina la 12.30. Institutia isi reia programul in data de 3 ianuarie. Casa Judeteana de Pensii isi desfasoara activitatea azi, intre 8.30 - 4.30 si reincepe activitatea pe data de 3 ianuarie.
Ultima zi de lucru la Parchetul, Judecatoria si Tribunalul Braila este astazi, 29 decembrie 2006. Instantele brailene, arhivele si registraturile si-au desfasurat activitatea in program normal toata saptamina, desi nu au mai fost programate procese, pina in ianuarie 2007. Incepind cu 3 ianuarie, Palatul de Justitie intra in program normal, la fel si Parchetele de pe raza judetului Braila. In perioada 30 decembrie 2006 - 2 ianuarie 2007 nu va mai fi program cu publicul, in schimb va fi asigurata continuitatea - pentru cazurile urgente - atit la Parchet, cit si la Tribunal.
In sistemul de sanatate, unitatile spitalicesti lucreaza la foc continuu in aceste zile, pentru a asigura urgentele de orice fel. Farmaciile vor fi inchise doar pe data de1 ianuarie, iar pe data de 2 vor functiona cu program duminical, de la 8.00 la 14.00. Farmacia IRIS de pe Calea Calarasilor va fi deschisa zilnic, intre orele 7.00 si 21.00, iar in caz de urgenta, populatia poate apela la farmaciile permanente, pentru procurarea medicamentelor necesare.

Azi, program normal, la Trezorerie

Azi este ultima zi din an in care Trezoreria are program
normal de lucru. Ministerul Finantelor Publice (MFP) a anuntat ca
impozitele, taxele, contributiile si alte sume datorate bugetului
general consolidat, cu termene de plata scadente pina la finele
anului 2006, pot fi achitate prin ordine de plata pentru trezoreria
statului (OPT) prezentate de catre persoanele juridice si fizice,
potrivit programului de lucru stabilit de institutiile de credit sau
unitatile trezoreriei statului, dupa caz, la care au conturile deschise,
astfel incit sumele respective sa fie incasate in contul curent
general al trezoreriei statului pina la data de 29 decembrie 2006.
Totodata, pina la aceeasi data, pot fi efectuate plati in numerar de
impozite, taxe, contributii si alte sume datorate bugetului general
consolidat la casieriile unitatilor trezoreriei statului.
Institutiile publice si agentii economici cu conturi deschise la
trezoreria statului pot dispune plati din aceste conturi pina la data
de 29 decembrie 2006 inclusiv, dupa caz, in functie de Programul
calendaristic stabilit prin Normele metodologice privind incheierea
executiei bugetare a anului 2006.
Directia Generala a Finantelor Publice va functiona azi, in intervalul orar 8.00 - 16.00, dupa care va fi inchisa pina pe data de 3 ianuarie 2007.

Programul bancilor

Toate bancile comerciale functioneaza azi si miine (program de simbata) cu program normal de lucru, urmind sa fie inchise duminica, 31 decembrie, luni si marti, 1 si 2 ianuarie 2007.
Bancile informeaza populatia asupra faptului ca au fost intreprinse toate masurile necesare pentru asigurarea colectarii de numerar si alimentarea ATM-urilor. Si call-center-urile institutiilor de credit stau la dispozitia celor care doresc sa obtina informatii despre produse si servicii bancare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii