Mergi la conţinutul principal

Profitul «Braiconf» în uşoară creştere la trimestrul III

Companie de confecţii reprezentativă pentru Brăila, SC "Braiconf" SA a raportat la finele trimestrului III din acest an o cifră de afaceri şi un rezultat net în creştere comparativ cu perioada similară a anului trecut. Mai precis, potrivit raportului prezentat investitorilor la Bursa de Valori Bucureşti, unitatea a înregistrat o cifră de afaceri de circa 24,5 milioane lei, din care 20,7 milioane producţia vândută. Ca titlu de comparaţie, în perioada similară din 2013, cifra de afaceri a fost de 23,2 milioane lei, din care 19,1 milioane de lei producţia vândută. Aşadar, este vorba despre o creştere cu aproape 1,3 milioane lei a cifrei de afaceri reprezentând o evoluţie cu plus de 5,6% faţă de situaţia de anul trecut.
În perioada analizată, veniturile totale ale companiei s-au situat la 26,45 milioane de lei, în creştere faţă de trimestrul III 2013 (24,77 milioane lei), în timp ce cheltuielile totale s-au cifrat la 24,06 milioane de lei, în urcare cu aproape 1,47 milioane lei faţă de perioada similară din anul trecut. Trebuie precizat că, la capitolul cheltuieli cu personalul, sumele sunt de asemenea în creştere, de la 12,05 milioane anul trecut, la 13,28 milioane lei în prezent. În final, "Braiconf" a anunţat că la trimestrul III a realizat un profit brut de 2,38 milioane lei, faţă de 2,17 milioane anul trecut din care profitul net calculat este de 2,07 milioane lei, comparativ cu 1,803 în perioada similară a lui 2013.
De remarcat este faptul că acţionarii au aprobat la început de an un Buget de Venituri şi Cheltuieli care ţinteşte la capitolul venituri către 34,87 milioane lei şi cheltuieli de 34,09 milioane lei, rezultând astfel un profit brut de 779.022 lei, echivalentul a circa 173.000 euro.
Reţeaua proprie de distribuţie a "Braiconf" numără 17 magazine dintre care 5 în Bucureşti şi câte unul în Constanţa, Piteşti, Craiova, Iaşi, Bacău, Galaţi, Brăila, Cluj, Oradea, Timişoara, Braşov şi Ploieşti.
Potrivit datelor celui mai recent bilanţ, profitul companiei brăilene aferent anului 2013 este de aproape 1,9 milioane lei. Mai precis, compania a încheiat anul trecut cu un profit net de 1,88 milioane lei (rezultat dintr-o cifră de afaceri de 30,79 milioane lei, echivalentul a aproape 6,97 milioane euro), în uşoară scădere faţă de anii precedenţi când profitul net raportat a fost de circa 1,96 milioane lei în 2011, sau de 1,9 milioane în 2012. Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, unde acţiunile "Braiconf" sunt listate de mai mulţi ani, acţionari importanţi sunt "Bank Julius Baer & CO LTD" - 25,1%, "Electroargeş" SA - 17,62% şi alţi acţionari persoane fizice sau juridice 57,27%. De menţionat că printre acţionari se numără şi omul de afaceri gălăţean, Cătălin Chelu care, fie direct, fie indirect, prin intermediul altor firme, are un pachet de acţiuni evaluat undeva la circa 30% din capitalul unităţii brăilene.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro