Mergi la conţinutul principal

Profesorul de fizică Emilian Micu, sărbătorit la Biblioteca Judeţeană

Mâine, de la ora 17.00, la Biblioteca Judeţeană, sala "Fănuş Neagu", are loc evenimentul "Personalităţi brăilene la aniversare" dedicat profesorului Emilian Micu. Acesta împlineşte 75 de ani şi sărbătoreşte 25 de ani de la apariţia primului număr al revistei "Evrika!". În cadrul manifestării intitulate "Profesorul Emilian Micu - 75" vor vorbi profesorii: Dumitru Anghel, Liviu Arici şi Victor Obreja. Moderator va fi şef serviciu Claudiu Brăileanu.
Profesorul de fizică Emilian Micu este fondatorul revistei de fizică "Evrika!", apărută începând cu 1990. Dacă la început în paginile revistei erau prezente numai exerciţii şi probleme de fizică, acum "Evrika!" este o revistă care se adresează şi celor pasionaţi de astronomie, chimie şi biologie. Revista apare sub egida Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, fiind cunoscută în toată ţara.
Pentru activitatea sa didactică prodigioasă, profesorul Emilian Micu a primit numeroase premii şi distincţii dintre care pot fi amintite: Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Ofiţer, acordat de preşedintele Emil Constantinescu în anul 2000 şi Premiul de Excelenţă UNESCO "Cecilia Banc" în 2003. În acelaşi an, profesorul Emilian Micu a primit distincţia de Cetăţean de Onoare al Brăilei din partea Consiliului Local Municipal.
Organizatorul aniversării este Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro