Skip to main content

Proba orala la limba moderna a trecut cu bine in prima zi de examinare

Ieri, in cele sapte centre de examinare de la bacalaureat s-au sustinut probele orale la limba moderna aleasa de candidat: engleza, franceza, germana sau rusa. Limba engleza a fost cea mai solicitata de candidati, 1.603 optind pentru aceasta limba. La franceza s-au inscris 792 de candidati, la germana 57 si la rusa 47. Ieri deja s-au terminat de examinat candidatii de la limbile germana si rusa si nu picase nici un candidat. Pina ieri, la ora 16.00, nu picase nimeni nici dintre cei care sustin probele orale la engleza sau franceza.
Probleme deosebite nu s-au inregistrat, ieri, in centrele de examinare. Ploaia cu grindina i-a fortat pe candidati sa intre in salile de asteptare, iar profesorii au fost alaturi de ei ca sa nu se sperie. Dupa furtuna, pret de 30 - 40 de minute curentul electric a fost intrerupt, iar in unele centre s-a suspendat examinarea candidatilor cit a fost intrerupt curentul. Totul s-a reluat apoi fara nici un fel de problema. La unele centre s-au inregistrat si absenti. La Centrul de examinare de la "Perpessicius" doi candidati au facut cerere sa fie examinati cu o zi inainte, iar presedintele comisiei, prof. univ. dr. Doru Ciucescu, a spus ca le-a aprobat. Presedintele comisiei de bacalaureat de la Centrul "Murgoci", prof. univ. dr. ing. Gheorghe Doncean, a precizat ca nu au fost nici un fel de probleme in prima zi si ca a fost impresionat de numarul de note mari obtinute de elevi in special la limba germana, unde din sapte note, trei au fost 9,50 si patru note maxime.
In toate centrele candidatii au fost multumiti de cum a decurs evaluarea lor. Ei au spus ca si cei care nu au invatat prea mult au reusit sa spuna cite ceva, mai ales ca subiectele fusesera publicate dinainte pe Internet, fapt care i-a ajutat. Probleme nu au fost la promovare, dar au fost probleme pentru obtinerea notelor maxime, cind tinerii trebuia sa dovedeasca o buna stapinire a limbii la care sustineau examenul, au mai spus candidatii.
La bacalaureat s-au inscris 2.979 de candidati, insa proba orala de limba moderna au sustinut-o 2.499, ceea ce inseamna ca 480 de candidati din seriile anterioare au avut echivalata aceasta proba. Astazi va continua proba orala la limba moderna.
Vineri, 29 iunie incep probele scrise cu limba romana. Pe 3 iulie se va sustine proba obligatorie a profilului, pe 4 iulie proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, iar pe 5 iulie se da proba scrisa sau practica la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare. Rezultatele preliminare se vor afisa pe 7 iulie, iar in aceeasi zi se vor depune si contestatiile. Acestea se vor rezolva intre 8 si 10 iulie, iar rezultatele finale se vor afisa pe 10 iulie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu